Plăcinta hamburger cu carne de vită şi piure de cartofi este delicioasă şi se pregăteşte repede, potrivit reţetei sugerate de site-ul recipe.com.
Ingrediente
- piure de cartofi (din cinci cartofi medii)
- 600 g de carne de vită slabă, tocată
- 100 g de ceapă mărunţită
Citeşte şi: Reţeta zilei: Friptură de vită la grătar, în stil coreean
- un praf de sare
- un praf de piper negru
- 500 g de fasole verde
- 300 ml de suc de roşii
- 100 g de brânză rasă
Mod de pregătire
Se pregăteşte piureul de cartofi şi se lasă deoparte.
Citeşte şi: Rețeta zilei: Burgeri vegetarieni
Într-o tigaie mare, se prăjeşte carnea cu ceapa, până când carnea prinde o nuanţă maronie. Se scurge grăsimea, după care se adaugă sarea, piperul, fasolea verde şi sucul de roşii.
Apoi, se varsă compoziţia într-un vas de yena şi se acoperă cu piure de cartofi. Deasupra piureului, se pune brânza rasă.
Se dă la cuptor, la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute.