17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialViceprim-ministru rus: Aderarea Moldovei la UE agravează situaţia Transnistriei

Viceprim-ministru rus: Aderarea Moldovei la UE agravează situaţia Transnistriei

Membrii Guvernul Rusiei se vor întâlnicu reprezentanţii Tiraspoluluipe 20 martie pentru a discuta despre introducerea de către Ucraina a blocadei înregiunea transnistreană, a declarat viceprim-ministrul rus, Dmitri Rogozin, conform ITAR-TASS.

”Ucraina a anunţat azi blocarea regiunii transnistrene. A fost interzisă trecerea frontierei pentru bărbaţii cu cetăţenie rusă, cu vârstă cuprinsă între 18 şi 65 de ani. Aceasta este o încălcare gravă a legislaţiei de către Ucraina, ca participant în procesul de negocieri”, a specificat Rogozin.

”Izolarea Transnistriei, care are în componenţă 200 de mii de cetăţeni ruşi şi 70 de mii de cetăţeni ucrainene, este inacceptabilă. La ce s-a gândit Ucraina?”, s-a întrebat viceprimerul rus, potrivit căruia, această problema va fi discutată întâi de toate în cabinetul de Miniştri, iar apoi cu conducerea ţării.

Conform agenţiei ruse de ştiri, Transnistria a cerut alipirea la Rusia.

Rogozin a ţinut să sublinieze faptul că, în cazul în care Moldova va adera la Uniunea Europeană, lucrurile se vor agrava, pentru că potrivit lui, Chişinăul nu se gândeşte deloc la soarta locuitorilor din stânga Nistrului şi demonstrează că regiunea transnistreană nu-i mai aparţine.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă