25.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialMilitarilor români din Afganistan li se CÂNTĂ la NAI

Militarilor români din Afganistan li se CÂNTĂ la NAI

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale le-a pregătit o surpriză vânătorilor de munte care s-au întors din Afganistan.

În onoarea militarilor, la Curtea de Argeş este organizat, joi după-amiază, un concert susţinut de  pianistul Adrian Leonard Mociulschi şi de naistul Nicolae Voiculeţ.

Concertul se va desfăşura la Centrul de Cultură şi Arte “George Topârceanu” din Curtea de Argeş, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Spectacolul este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu MApN. Cei doi muzicieni vor interpreta lucrări de George Enescu, Johann Sebastian Bach şi Ludwig van Beethoven.

La concert va asista şi ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Spectacolul se va desfăşura în Piaţa Centrală din Curtea de Argeş, imediat după ceremonia de sosire din Afganistan a militarilor din Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada”.

Pe timpul desfăşurării misiunii din Afganistan, în perioada februarie-septembrie 2015, militarii români au avut ca principale sarcini asigurarea protecţiei bazei militare de la Kandahar şi consilierea militarilor din forţele de securitate afgane, contribuind astfel la realizarea unui climat de securitate necesar stabilităţii politice şi sociale în zonă.

Până în prezent, militarii Batalionului 33 din Curtea de Argeş au participat la patru misiuni externe, în teatrele de operaţii din Irak (UNAMI – septembrie 2005 – martie 2006) şi Afganistan (ISAF III – iunie 2007–ianuarie 2008, ISAF IV – iulie 2012 – februarie 2013, RESOLUTE SUPPORT – februarie  – septembrie 2015).

Citeşte şi: Max, câinele EROU al Armatei, a plecat în eternitate

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cumperi un apartament? Iată la ce să fii atent 

Decizia de a cumpăra un apartament este una majoră, cu efecte pe termen lung. Sunt atât de multe aspecte la care trebuie să te...

CE contestă la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) legea suveranităţii din Ungaria

Comisia Europeană a anunţat joi că dă în judecată Ungaria la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a contesta legea de protejare...

Sărbătoarea belșugului, la Toamna Horticolă bucureșteană

Ziua Recoltei în Capitală va aduce peste 150 de expozanți din toată țara Organizatorii evenimentului au transmis că, în perioada 3-6 octombrie 2024, în Campusul...
Ultima oră
Pe aceeași temă