17.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialHalep - Pennetta: Cine va merita un loc în finala cu Williams?...

Halep – Pennetta: Cine va merita un loc în finala cu Williams? Avancronică US Open 2015

US Open se apropie de marea finală de sâmbătă, una în care întreaga lume a tenisului se așteaptă la o finală între Serena Williams și Simona Halep, primele două favorite. Dacă americanca are șanse foarte mari să ajungă în ultimul act, în cazul româncei lucrurile sunt mai complicate.

Simona Halep, 2 WTA, o întâlnește pe Flavia Pennetta, 26 WTA, în timp ce liderul Serena Williams va juca împotriva unei alte italience, mai puțin periculoasă în tenisul la simplu, Roberta Vinci, numărul 43 WTA. La o primă vedere, Halep este aruncată într-o luptă cu veterane ale tenisului. Dacă românca are 23 de ani, celelalte au cu 9-10 ani mai mult, astfel că Simona va trebui să contracareze experiența adversarelor cu voința sa de fier, așa cum a făcut-o și cu Victoria Azarenka.

Vezi în galeria foto de mai sus care este cel mai IMPORTANT titlu din cariera Flaviei Pennetta. A fost câștigat și de Halep!

Duelul dintre Halep și Pennetta se anunță cel mai strâns dintre cele două semifinale, în condițiile în care pentru ambele calificarea în acest act reprezintă o performanță și ambele își vor dori să facă și ultimul pas, spre ultimul act. 

Halep și Pennetta s-au duelat până acum de 4 ori, sportiva din Italia conducând cu scorul de 3-1. Italianca a câștigat primele 3 întâlniri. Dacă primul duel nu mai poate fi relevant pentru forma actuală a jucătoarelor, el fiind disputat în 2010, următoarele 2 au avut loc în 2013, când Halep deja cunoscuse o ascensiune fulminantă în clasament. Mai întâi, Pennetta s-a impus la Bastad, scor 4-6 7-5 2-0 (abandon româncă), după care a eliminat-o din nou, chiar în optimile US Open, scor 6-2 7-6 (7/3). Halep, pe atunci jucătoare în preajma locului 20 mondial, obținuse cea mai bună performanță la US Open, pe care și-a depășit-o abia la ediția din acest an.

Urmărește aici LIVE TEXT Simona Halep – Flavia Pennetta: după ora 3.30. Ultimul pas spre marea finală a US Open 2015

Poate cel mai important duel dintre cele două, care va cântări cel mai greu în orice avancronică a semifinalei de vineri dimineața, este ultimul meci pe care l-au disputat. Halep și-a luat revanșa în fața italiencei, anul acesta, în optimile turneului Premier Mandatory de la Miami, scor 6-3 7-5. Românca a arătat că o poate învinge pe Pennetta, având o tactică și chiar o formă superioare.

De ce este diferit duelul de la US Open:

O semifinală la US Open, dar mai ales o finală, sunt performanțe importante nu doar pentru o jucătoare care încă nu a ajuns nici la jumătatea carierei, precum Simona Halep, ci și pentru o mult mai experimentată tenismană ca Flavia Pennetta. Românca și-a depășit, la această ediție, cea mai bună performanță la US Open, în timp ce Pennetta va disputa a treia sa semifinală, fiind învinsă în primele două.

Pentru Halep marea miză este nu doar să ajungă în finală, deoarece a mai jucat un ultim act la un Grad Slam (Paris 2014), ci să se și impună, în timp ce pentru italiancă ar fi prima finală de Grand Slam din carieră dacă o va elimina pe Halep.

Citește și Halep: „Am încredere că pot să câștig mâine” Reacția româncei înaintea meciului cu Pennetta

Flavia Pennetta nu este o jucătoare de temut, cel puțin nu la simplu, însă capacitatea sa de a reveni și de a se motiva este aspectul de care orice jucătoare, oricât de sus s-ar afla, trebuie să ia aminte. Pennetta a arătat de ce este capabilă în sfertul de finală cu a 4-a favorită, Petra Kvitova, când a revenit de la scorul de 4-6, 1-3, pentru a încheia meciul cu 4-6, 6-4, 6-2.

Pentru Simona cea mai mare greșeală ar fi să trateze meciul cu Pennetta la fel ca pe cel cu Azarenka. Partida cu bielorusa a fost una similară cu un meci contra Mariei Șarapova, adică de totul sau nimic. În schimb cu Pennetta va fi o luptă care va trebui abordată cu mult calm, răbdare și o tactică bine pusă la punct. Pennetta este înainte de toate o foarte bună jucătoare de dublu, de aici venind și apetitul său pentru un meci cât mai bun din punct de vedere tactic.

Simona Halep are de partea sa toate atuurile în duelul cu Pennetta, iar cu o atentă pregătire a meciului, inclusiv cu sfaturi utile venite de la experimentații membri ai echipei sale, își poate asigura victoria chiar înainte ca meciul să fi început.

Citește și Simona Halep, victorie FANTASTICĂ în fața Victoriei Azarenka. Cea mai bună performanță la US Open!

Parcursul celor două la US Open, începând cu turul I:

Simona Halep: Erakovic 99 WTA (6-2, 3-0 abandon adversară), Bondarenko 104 WTA (6-3, 6-4), Rogers 154 WTA (6-2, 6-3), Lisicki 24 WTA (6-7, 7-5, 6-2); Azarenka 20 WTA (6-3, 4-6, 6-4).

Flavia Pennetta: Gajdosova 76 WTA (6-1, 3-6, 6-1); Niculescu 41 WTA (6-1, 6-4); Cetkovska 149 WTA (1-6, 6-1, 6-4); Stosur 22 WTA (6-4, 6-4); Kvitova 4 WTA (4-6, 6-4, 6-2).

Pennetta este marea surpriză a turneului, ea legând cel mult 3 victorii la celelalte competiții din acest an, cu atât mai puțin pe hard-ul american. Halep a ajuns la un record de 45-11 (victorii-înfrângeri), în 2015, în timp ce italianca are 22-15. 

Dacă este o jucătoare care să merite mai mult un loc în finală dintre cele patru semifinaliste, aceea este Serena Williams. Rămâne de văzut care dintre Halep și Pennetta va ocupa cel de-al doilea loc.

 

 

 

Cele mai citite

Fonduri suplimentare pentru familiile tinere: Programul FamilyStart primește 45 milioane de lei în plus

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat o suplimentare de 45 milioane de lei pentru programul guvernamental FamilyStart, destinat sprijinirii familiilor tinere...

SUA dezaprobă decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU

Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU. Decizia are legătură cu...

Fonduri suplimentare pentru familiile tinere: Programul FamilyStart primește 45 milioane de lei în plus

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat o suplimentare de 45 milioane de lei pentru programul guvernamental FamilyStart, destinat sprijinirii familiilor tinere...
Ultima oră
Pe aceeași temă