17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialUn brașovean, arestat pentru OMOR

Un brașovean, arestat pentru OMOR

Un bărbat din Brașov a fost arestat, întrucât este acuzat că l-a omorât pe proprietarul unei locuinţe şi apoi i-a incendiat casa, informează Mediafax.

Bărbatul a intrat în locuinţa victimei sale în noaptea de 4 spre 5 septembrie, de unde a furat mai multe produse alimentare şi o pereche de mănuşi. Hoţul s-a întors la aceeaşi locuinţă şi în noaptea următoare şi a intrat din nou în casă cu intenția de a fura bunuri de valoare, potrivit anchetatorilor.

„La intrarea în locuință, inculpatul s-a înarmat cu un topor găsit la fața locului pentru a riposta în cazul în care victima s-ar fi trezit şi l-ar fi surprins. De asemenea, pentru a nu lăsa urme, inculpatul a purtat mănuşile pe care le sustrăsese cu o noapte înainte”, a precizat procurorul Constantin Sandu, în comunicat.

Proprietarul locuinţei a auzit zgomote în casă şi s-a trezit din somn, moment în care l-a observat pe intrus. Acesta, deşi ar fi putut fugi, l-a atacat pe proprietar cu toporul, lovindu-l de mai multe ori în zona feţei, provocîndu-i multiple fracturi ale mandibulei, nasului şi ale altor oase de la faţă, potrivit sursei citate.

Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa în urma loviturilor primite, iar atacatorul a început să scotocească prin casă după bunuri de valoare. El a găsit sumele de 7.000 de euro, 400 de lei, precum şi două telefoane mobile pe care şi le-a însuşit.

„Pentru a şterge urmele infracţiunii, inculpatul a incendiat imobilul victimei. Ulterior, inculpatul a părăsit imobilul cu bunurile sustrase. Victima, care încă nu decedase, a reuşit să părăsească camera unde fusese lovită şi să se refugieze într-o bucătărie anexă, unde a decedat, fiind găsită de organele de urmărire penală“, a adăugat procurorul Sandu.

Imobilul incendiat a ars parţial, iar focul ardea mocnit în momentul sosirii poliţiştilor la faţa locului.

După câteva zile de la incident, pe data de 11 septembrie, anchetatorii au reuşit identificarea inculpatului, iar a doua zi s-au făcut percheziţii la locuinţa acestuia şi la alte locuinţe pe care acesta le frecventa.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior, duminică, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele inculpatului.

Cele mai citite

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...
Ultima oră
Pe aceeași temă