12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialIanukovici a accelerat căderea indicelui Bursei din Moscova în numai opt minute

Ianukovici a accelerat căderea indicelui Bursei din Moscova în numai opt minute

Discursul de astăzi al ex-preşedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, care a durat doar opt minute, a accelerat căderea indicelui Bursei din Moscova, anunţă gazeta.ua, conform ziarulnational.md.

Imediat după declaraţia de presă susţinută de ex-preşedintele Ucrainei, indicele Bursei interbancare din Moscova constituia 1 321 de puncte, cu 1,34% mai mic. Totodată, indicele Bursei de Valori RTS a scăzut cu 1,22% şi constituia 1 144 de puncte.

Ianukovici a declarat în conferinţa de presă că este viu şi nevătămat şi că preconizează să revină în Kiev. Doar că o va face imediat ce va avea posibilitate. De asemenea, acesta a reiterat faptul că alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina, care vor avea loc pe 25 mai curent, sunt nelegitime.

Gazeta.ua precizează că piaţa de valori din Rusia nu şi-a revenit după ziua de 3 martie curent, când a avut loc „lunea neagră”. Căderea s-a produs din cauza anunţului făcut pe 1 martie de Consiliul Federaţiei, care a aprobat introducerea trupelor ruse pe teritoriul Ucrainei. Astfel, la începutul săptămânii, investitorii au început să vândă seturi importante de acţiuni, deoarece erau şi mai sunt îngrijoraţi vizavi de consecinţele unei operaţiuni militare în Ucraina.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă