17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialA fost descoperit un nou anticorp pentru neutralizarea virusului HIV

A fost descoperit un nou anticorp pentru neutralizarea virusului HIV

O echipă de cercetători din California au descoperit un nou anticorp care poate ajuta la detectarea și neutralizarea virusului HIV, informează publicația online zeenews.india.com.

Anticorpul a fost numit bNAbs și cercetătorii speră să îi ajute să prevină infecția cu HIV, virusul care cauzează apariția SIDA.

Cercetătorii au descoperit că sistemul imunitar al pacienților care aveau în sânge anticorpul bNAbs este mult mai puternic. Mai mult, studiile oamenilor de știință au relevat că acest anticorp are capacitatea de a încetini infecția cu HIV.  

”Este, efectiv, un avantaj dacă anticorpul poate recunoaște diferitele forme ale virusului”, a spus doctorul Louise Scharf.

Procesul de infestare cu HIV începe atunci când virusul intră în contact cu celule T din corpul uman, care transportă, spre suprafață, proteinele CD4.

Astfel, nouă descoperire ar putea proteja celulele sănătoase din corpul pacienților, prin neutralizarea efectului virusului HIV.

Infecția cu virusul HIV este ireversibilă, se poate doar întârzia apariția bolii prin administrare de medicamente.

Boala SIDA, odată declanșată, evoluează continuu, putându-se întârzia doar și trata medicamentos sau chirurgical o serie de boli apărute ca urmare a deficitului imun.

SIDA a fost declarată ca boală de sine stătătoare cu aspect de pandemie la 1 decembrie 1981. 

Cele mai citite

PSD va propune reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă