16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialS-a lansat primul ceas inteligent creat de români. Ce funcţii are X-watch

S-a lansat primul ceas inteligent creat de români. Ce funcţii are X-watch

Primul ceas inteligent creat de români, X-watch, a fost lansat miercuri. Pe lângă funcţiile obişnuite, precum afișarea orei și declanșarea unei alarme, ceasul are și o funcție de protecție antifurt a smartphone-ului.

Astfel, X-watch își poate avertiza utilizatorul în cazul furtului sau pierderii telefonului sau tabletei prin intermediul unei aplicații preinstalate bazată pe tehnologia Bluetooth 4.0, potrivit evolio.ro.

De asemenea, ceasul inteligent va localiza prin GPS locul în care se află telefonul sau tableta.

Totodată, X-watch va avea funcţii de răspundere la apeluri sau sincronizarea orei, a agendei, a mesajelor şi redarea melodiilor de pe smartphone sau tabletă.

În plus, ceasul poate să monitorizeze pulsul, să numere pașii, dar și caloriile consumate, prin intermediul aplicației Fitness Manager.

X-watch este compatibil atât cu telefoanele inteligente și cu tablete care operează pe sistemul Android, începând de la versiunea 4.3 și cele ulterioare, dar și cu dispozitivele cu sistem de operare IOS: Iphone și Ipad.

Ceasul inteligent costă 399 de lei, dar în perioada de precomandă, care începe din 1 octombrie, X-watch poate fi cumpărat la preţul de 249 de lei.

X-watch are o autonomie de două până la cinci zile de funcţionare şi poate fi customizat prin alegerea unui ecran şi a temei preferate din nouă variante posibile. 

Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă