15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalIon Caramitru, Matei Vişniec şi Dan Lungu - ambasadori

Ion Caramitru, Matei Vişniec şi Dan Lungu – ambasadori

Scriitorii Matei Vişniec, Dan Lungu şi actorul Ion Caramitru au fost anunţaţi drept ambasadori ai Iaşiului în cursa pentru obţinerea titulaturii de Capitală Europeană a Culturii în 2021, fundaţia cu acelaşi nume anunţând că în total vor fi implicate 15 astfel de personalităţi.

Fundaţia Iaşi – Capitală Culturală Europeană lansează campania intitulată ”Ambasadorii Iaşi 2021”, în care vor fi anunţate 15 personalităţi din domenii diferite – business, antreprenoriat, teatru, muzică, literatură sau arte vizuale, care să susţină public candidatura capitalei Moldovei la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021.

Reprezentanţii fundaţiei au precizat că vor face publice câte trei nume în fiecare săptămână, în cursul zilei de vineri fiind anunţată susţinerea scriitorilor Matei Vişniec, Dan Lungu şi a actorului Ion Caramitru pentru ca Iaşiul să devină Capitală Europeană a Culturii.

”Suntem foarte bucuroşi să primim sprijinul acestor mari personalităţi, este o adevărată onoare pentru noi. Suntem convinşi că această campanie va întări mesajul că Iaşiul dispune de oamenii, de resursele şi de valorile culturale necesare pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021”, a declarat Iulian Boia, directorul executiv al fundaţiei.

Scriitorul Dan Lungu, director al Muzeului Literaturii Române din Iaşi, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi unul dintre cei mai apreciaţi scriitori români contemporani, a spus că suţine cu toată convingerea candidatura Iaşiului.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă