13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialHSBC Bank: China devine în 2014 cel mai mare exportator şi importator...

HSBC Bank: China devine în 2014 cel mai mare exportator şi importator al lumii

Exporturile Chinei, a doua economie a lumii, au crescut cu 10,6% în ianuarie, adică de cinci ori mai mult decât aştepta piaţa, anunţă Reuters, preluând informaţiile de la Administraţia Generală a Vămilor din China.

Importurile au crescut şi ele cu 10%, comparativ cu un an în urmă, după ce această ţară asiatică a cumpărat cantităţi mari de zăcământ de fier, petrol şi cupru.

Exporturile au atins 207 miliarde de dolari în prima lună a anului, în vreme ce importurile au totalizat 175 de miliarde de dolari.

Excedentul comercial a urcat la 31,9 miliarde de dolari, peste previziunile anterioare de 23,7 miliarde.

Citeşte şi: Averile fabuloase ale „prinţilor roşii“

Experţii de la HSBC Bank se aşteapta ca cel mai mare exportator al lumii, China, să depăşească anul acesta SUA, ţară considerată cel mai mare importator de pe glob.

”În viitor, îmbunătăţirea climatului economic va susţine exporturile chinezeşti”, a afirmat Julian Evans-Pritchard, economist, Capital Markets, Singapore. Însă nu toţi economiştii sunt optimişti în ceea ce priveşte perspectivele Chinei. Unii afirmă că exporturile din ianuarie sunt artificiale, fără un suport economic real. Astfel, exporturile către Hong Kong au crescut cu 18%, în ianuarie, faţă de 2,3% în decembrie, Hong Kong fiind destinaţia preferată, în trecut, pentru tranzacţiile false.

Cele mai citite

Guvernul a semnat contractele pentru două stadioane și un patinoar!

Proiectele pentru noile stadioane din Constanța și Pitești, precum și pentru patinoarul artificial din Sfântu Gheorghe au primit undă verde, prin semnarea contractelor la...

Weekend excelent pentru români! Sorescu a marcat primul său gol din acest sezon în Turcia

Deian Sorescu a reușit primul său gol în Superliga Turciei pentru Gaziantep. Deian Sorescu (27 de ani) a marcat primul său gol din acest sezon...

Deciziile adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost anunțate astăzi în cadrul unei ședințe desfășurate la București. Acestea vizează măsuri privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă