13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialNumărul sinuciderilor în centrul financiar al Londrei, în creştere cu 20%

Numărul sinuciderilor în centrul financiar al Londrei, în creştere cu 20%

Multe ore de muncă, presiune şi mult stres. În ultima vreme a crescut numărul de sinucideri în centrul financiar al Londrei – City, tot mai mulţi bancheri apelând la tratamente pentru a face faţă stresului, informează publicaţia spaniolă Vanguardia. Cele mai utilizate: hipnoza şi dezintoxicarea de droguri.

Experţii au recunoscut că a crescut alarmant numărul celor care îşi pun capăt zilelor în City – Canary Wharf şi de aceea se caută soluţii pentru prevenirea unor astfel de cazuri prin cursuri speciale, organizate în cadrul companiilor şi prin constituirea unor grupuri de susţinere.

Pe 28 ianuarie, un bancher de numai 39 de ani, care lucra la multinaţionala JP Morgan, s-a aruncat de pe clădirea companiei. Cu o zi înainte, Poliţia britanică a decoperit cadavrul fostului director al Deutsche Bank, în casa în care acesta a locuit, din cartierul de lux al Londrei, Kensington.

Citeşte şi: Indonezia: O tânără a murit de epuizare. A muncit 30 de ore fără pauză

De la începutul crizei, în 2008, firmele care se ocupă de salariaţii care au probleme de stres şi sunt dependenţi de droguri, susţin că numărul celor care apelează la serviciilor lor a crescut cu circa 20%. Cei mai mulţi sunt angajaţii marilor companii, cum ar fi JP Morgan şi Goldman Sachs. 10 şedinţe de tratament antistres sau de dezintoxicare costă minimum 1.500 de euro.

Firmele au conturat profilul celor care apelează la astfel de servicii: bărbat, cu vârsta între 28 şi 40 de ani.

În 2008, anul în care început criza financiară, un studiu realizat de un spital din apropierea centrului financiar londonez a arătat că tot mai mulţi bancheri în jurul vârstei de 25 de ani, cu semne de anxietate şi stres, au apelat la serviciile medicale ale spitalului.

În Canary Wharf, unde se află centrul finaciar, lucrează circa 100.000 de persoane pentru cele mai mari companii din lume.

Cele mai citite

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

FCSB anunță noua țintă! Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Andrei Vlad

Patronul FCSB, Gigi Becali, a confirmat transferul portarului ceh Lukas Zima (30 de ani) pentru iarnă, acesta urmând să vină de la Petrolul Ploiești. FCSB...

Putin a semnat un nou decret de încorporări în armată. Câți cetățeni ruși vor fi chemați obligatoriu

Vladimir Putin a semnat un decret pentru a doua serie de încorporări în armată în anul 2024. Aproximativ 133.000 de cetățeni cu vârste cuprinse...
Ultima oră
Pe aceeași temă