19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalTragedie în Rusia. Un soldat și-a împușcat mortal opt colegi

Tragedie în Rusia. Un soldat și-a împușcat mortal opt colegi

Un comunicat al armatei menţionează că soldatul care a deschis focul a fost arestat şi că se crede că drama s-a produs pe fondul unei posibile “căderi nervoase datorate unor circumstanţe personale, nelegate de serviciul militar”.

Tragedia a avut loc la o facilitate militară pentru reparaţii şi întreţinere din regiunea sud-estică Zabaikalski, în apropiere de graniţa cu China şi Mongolia.

Soldatul a tras cu arma de serviciu, în timpul schimbului de gardă de seară, a mai indicat comunicatul citat de agenţia de presă rusă TASS.

Cei doi răniţi au fost spitalizaţi şi viaţa acestora nu este în pericol, a precizat armata.

În Rusia, serviciul militar obligatoriu, cu o durată de un an, se “bucură” de o proastă reputaţie, dată mai ales de practicile “ritualurilor de iniţiere” violente, cu toate că situaţia s-a mai îmbunătăţit în ultimii ani.

Potrivit agenţiei TASS, care a citat o sursă ce a dorit să i se păstreze anonimatul, doi dintre cei ucişi vineri erau ofiţeri, ceilalţi fiind recruţi şi militari angajaţi pe bază de contract.

O echipă a Ministerului rus al Apărării condusă de ministrul adjunct Andrei Kartapolov a fost trimisă la locul incidentului, a menţionat canalul de televiziune al armatei, Zvezda.

Cele mai citite

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă