22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportLegea privind Agenţia Bunurilor Sechestrate, în procedură accelerată la Cameră

Legea privind Agenţia Bunurilor Sechestrate, în procedură accelerată la Cameră

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a declarat luni că a discutat cu Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru introducerea legi pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate în “procedură accelerată“, asta dacă va fi adoptată marţi în plenul Senatului, scrie Mediafax.

Am discutat deja cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi l-am rugat ca în situaţia în care vom primi mâine un vot favorabil, să mergem într-o procedură accelerată“, a spus Cazanciuc după o întâlnire la Senat cu parlamentatii din grupul PSD. De asemenea, Cazanciuc a declarat că un termen rezonabil până când Agenţia va deveni operaţională ar fi sfârşitul acestui an. 

Cazanciuc a mai spus, referitor la eliminarea din textul legii a unei condiţii, potrivit căreia cei din conducerea agenţiei să nu fi făcut parte niciodată dintr-un partid politic, că ar fi fost mai bine să fie păstrat acest criteriu, dar că sunt suficiente alte garanţii pentru a nu fi nicio formă de interferenţă.

Întrebat dacă au fost discutate şi probleme de constituţionalitate cu parlamentarii PSD, ministrul Justiţiei a spus că au fost discuţii referitoare la valorificarea anticipată a unor bunuri, dacă această procedură nu ar afecta cumva dreptul de proprietate.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă