19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAnunț făcut de Rafael Nadal: De ce boală suferă spaniolul

Anunț făcut de Rafael Nadal: De ce boală suferă spaniolul

Rafael Nadal, 7 ATP, a spus, înaintea Masters-ului de la Shanghai, că forma slabă prin care trece de mai bine de un an de zile este în strânsă legătură cu o “accidentare mentală”, de care suferă.

“Am avut de mai multe ori de surmontat accidentări fizice. Dar acum, ceea ce am, lipsa de control a nervilor mei, emotivitatea … este ca și cum aș avea de tratat o accidentare, numai că de data aceasta nu este de natură fizică, ci mentală”, a declarat Nadal, la Shanghai, înaintea turneului de Masters 1.000, conform Agerpres.

Citește și UPDATE. Victor Hănescu și-a revenit, după ce s-a prăbușit inconștient la turneul de la Rennes

La Shanghai, Nadal va juca în turul 2 cu sportivul croat Ivo Karlovic.

Nadal spune că accidentarea de la picior, de duminică, de dinaintea finalei de la Beijing nu este decât o amintire urâtă. La Beijing, în ultimul act, Nadal a fost învins cu 6-2, 6-2 de numărul unu mondial, sârbul Novak Djokovic.

“Muncesc din greu. Nu am trăit niciodată o perioadă atât de lungă fără să joc la nivelul pe care mi-l doresc”, a precizat jucătorul cu 14 titluri de Mare Șlem.

“Pierd meciuri pe care ar trebui să le câștig, meciuri strânse, în trei seturi. Uneori, este ca și cum mi-aș relansa cariera”, a mai spus Nadal.

“Dar în interiorul meu am convingerea că dacă voi continua cu același stil de antrenament, cu aceeași putere fizică, voi putea începe anul viitor cu o recâștigare de energie și cu un alt nivel”, a conchis Rafael Nadal.

După un final de an 2014 marcat de o operație de apendicită, fostul lider mondial întâmpină dificultăți de la începutul anului în regăsirea celui mai bun nivel al său.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă