19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de percheziții, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul - 31.400.000 de...

Zeci de percheziții, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul – 31.400.000 de lei

Poliția a efectuează, miercuri dimineață, 30 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite spălare de bani și evaziune fiscală, potrivit unui comunicat al Poliției Române. 

După ce au fost sesizați de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, procurorii au stabilit că prin intermediul a 22 de societăți comerciale, suspecții au creat circuite comerciale fictive, pentru a se sustrage de la plata impozitelor și taxeloe, pentru a obține beneficii materiale. 

În baza facturilor fictive de achiziții emise de firmele „fantomă”, administrate de către suspecți, a fost dedus în mod nelegal TVA și s-au sustras de la plata impozitului pe profit.  Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 31.400.000 de lei. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de peste 97.341.000 de lei.

În vederea recuperării prejudiciului sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă