12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRăzboiul secolului XXI: CANIBALISM, violuri și acte de tortură. Unde se întâmplă...

Războiul secolului XXI: CANIBALISM, violuri și acte de tortură. Unde se întâmplă aceste ATROCITĂȚI

Războiul civil din Sudanul de Sud permite acte de violență extremă împotriva populației, relevă un raport al Uniunii Africane, citat de The Guardian, informează Mediafax.

Potrivit acestei surse, locuitorii din Sudanul de Sud sunt obligaţi să comită acte de canibalism. Alte forme de agresiune împotriva civililor sunt violurile și diferite tipuri de acte de tortură.

O anchetă desfăşurată de Uniunea Africană (UA) a descoperit forme de atrocitate, printre care viol şi mutilare, care au vizat cetăţeni din Sudanul de Sud, comise în timpul celor 22 de luni de când a izbucnit războiul civil.

Raportul UA contrazice poziţia guvernului Sudanului, potrivit căreia conflictul ar fi izbucnit după ce fostul vicepreşedinte al ţării, Riek Machar, a încercat să organizeze o lovitură de stat împotriva preşedintelui Salva Kiir în decembrie 2013. UA susține că acest conflict nu a fost generat de o lovitură de stat, ci de neînţelegeri de ordin etnic, care au căpătat amploarea unor persecuţii.

În urma violenţelor generate prin această revoltă, zecii de mii de persoane au murit şi peste două milioane de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, fiind alimentate temerile referitoare la instaurarea unei crize a foametei.

"Comisia a descoperit cazuri de violenţă sexuală şi de gen comisă de ambele părţi combatante împotriva femeilor", precizează raportul.

"Au fost documentate şi cazurile de cruzime extremă exercitată prim mutilarea şi arderea corpurilor, colectând sângele persoanelor care tocmai fuseseră ucise şi obligându-le pe celelalte persoane dintr-o comunitate etnică să le bea sângele şi să mănânce carne de om", se mai avertizează în raport.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă