12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialToni Neacşu, fost membru al CSM, şi-a deschis cabinet de avocatură

Toni Neacşu, fost membru al CSM, şi-a deschis cabinet de avocatură

Toni Neacşu, fost mebru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi preşedinte al Tribunalului Vrancea, şi-a deschis cabinet de avocatură.

Acesta s-a asociat cu Costel Gîlcă, unul dintre cei mai importanţi avocaţi specializaţi în dreptul muncii şi cu Mara Moga Paler, care a activat ca avocat în cadrul Clifford Chance Badea, biroul local al celei mai mari firme de avocatură din lume şi, anterior, a ocupat funcţia de Director Juridic în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Astfel, a apărut în această lună, în Bucureşti, societatea de avocaţi Gîlcă Neacşu Paler.

Citeşte şi: Adrian Neacsu, membru CSM, trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu si fals

În urmă cu câteva zile, Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de cererea de demisie a lui Toni Neacşu. În toamnă, fostul judecător a obţinut cea mai mare medie la examenul de primire în profesia de avocat. Neacşu a intrat în magistratură în 1999, ca judecător la Judecătoria Panciu.

Judecătorul Toni Neacşu, care este suspendat în prezent, a fost trimis în judecată, în 25 aprilie, fiind acuzat că a încasat nejustificat de la CSM salariu şi diurnă în valoare de aproape 67.000 de lei, pentru 48 de zile în care a lipsit nemotivat de la serviciu. Se zvoneşte însă că problemele acestuia au apărut după ce între judecător şi conducerea CSM au intervenit unele disensiuni.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Neacşu, judecător la Tribunalul Vrancea, pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă