19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportIsărescu, despre numirea unui nou premier: Avem rezerve de cadre la BNR

Isărescu, despre numirea unui nou premier: Avem rezerve de cadre la BNR

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat, referitor la numirea unui nou premier, că în BNR există suficiente persoane care ar putea prelua această funcție, potrivit Agerpres. 

De asemenea, Isărescu a precizat că  procesul de numire a unui nou Guvern accentuează incertitudinile legate de mixul de politici macroeconomice, mai ales că bugetul pe 2016 este încă neconfigurat. 

Citește și: UPDATE. Iohannis se consultă cu partidele și protestatarii, pentru desemnarea noului premier. Au început discuțiile cu PNL

Potrivit sursei citate, banca centrală și-a creat câmp de acțiune și acea poziționare pentru a face față unor situații dificile.

Șeful BNR a precizat, în context, că efectele acestui demers asupra economiei vor depinde de rapiditatea cu care se va forma noul guvern și de deciziile pe care acesta le va adopta. “În prezent, situația macroeconomică pe care noi o monitorizăm și de care răspundem este stabilă, în general poziția economică a țării este bună și inclusiv prin deciziile de astăzi (joi — n.r.), reafirmăm prudența pe care am manifestat-o în trecut, ne-am creat câmp de acțiune și acea poziționare pentru a face față unor situații dificile”, a explicat Isărescu.

Citește și: Cele patru controverse din jurul primului-ministru interimar, Sorin Cîmpeanu

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, la Palatul Victoria, că își depune mandatul în urma protestelor de stradă din ultimele zile.

Ulterior, șeful statului, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, și a început, joi, consultările cu partidele și formațiunile parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru.

Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă