12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialCompania Ford angajează 11.000 de persoane, în 2014

Compania Ford angajează 11.000 de persoane, în 2014

Compania Ford a anunţat că, în 2014, va angaja peste 11.000 de muncitori în SUA şi Asia, ca parte a planului său de expansiune, anunţă BBC. Astfel, aproximativ 5.000 vor fi angajaţi în SUA şi 6.000 pe continentul asiatic, Ford urmând să deschidă anul viitor două unităţi de producţie în China.

Compania americană intenţionează să lanseze, anul viitor, 23 de noi vehicule în întreaga lume, adică dublu faţă de 2013.

Reprezentanţii Ford au explicat că este vorba despre cea mai rapidă expansiune a companiei din ultimii 50 de ani şi include noul Lincoln MKC, precum şi noile autovehicule Transit family.

Campania de recrutare este cea mai mare din anul 2000 încoace, numărul angajaţilor urmând să crească astfel cu 7%.

În România compania deţine o fabrică la Craiova, în care a investit peste 800 de milioane de euro.

Citeşte şi: Producţia Ford la Craiova, oprită pentru a patra oară în acest an

Având sediul în Deaborn, Michigan, o suburbie a oraşului Detroit, producătorul de automobile a fost fondat de către Henry Ford în anul 1903. De-a lungul timpului Ford a înglobat multe alte firme cum ar fi Lincoln şi Mercury în SUA, Jaguar şi Land Rover în Marea Britanie sau Volvo în Suedia. Ford deţine de asemenea şi 30% din Mazda.

Ford a fost tot timpul în top zece cele mai mari companii din lume în funcţie de venituri iar în anul 1999 a fost printre cele mai profitabile companii din lume, şi al doilea cel mai mare producător de automobile din lume.

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...
Ultima oră
Pe aceeași temă