17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialAmazon intenţionează să facă livări cu dronele, la domiciliul clienţilor

Amazon intenţionează să facă livări cu dronele, la domiciliul clienţilor

Retailerul online american Amazon va încerca să asigure livrarea coletelor la domiciliul clienţilor cu ajutorul vehiculelor aeriene fără pilot, a declarat directorul general al companiei, Jeff Bezos. Astfel, livrările se vor putea face într-o jumătate de oră de la primirea unei comenzi de la clienţi.

Dronele Amazon ar putea deveni operaţionale în 4-5 ani. Acestea ar putea transporta colete cu greutate de până la 2,3 kilograme, categorie care acoperă 86% din livrările totale ale Amazon.

Citeşte şi: Amazon elimină de pe site-ul său cărţi care au ca temă abuzuri fizice şi sexuale

Jeff Bezos a prezentat în cadrul emisiunii „60 Minutes”, de la postul de televiziune CBS, o versiune în fază iniţială a dronei, pe care a numit-o „octocopter”.

În ultima perioadă, Amazon a încercat să reducă timpul de livrare prin creşterea eficienţei depozitelor şi construirea unui număr mai mare de facilităţi de stocare în apropierea centrelor urbane.

Compania va trebui să rezolve probleme precum costurile, zgomotul şi aspecte privind siguranţa.

Amazon a fost înfiinţată în 1994 de către Bezos, iar în în 2009 a înregistrat un profit brut de 1,129 miliarde de dolari.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Anul agricol 2024, excelent pentru producția de prune, dar provocările persistă în valorificarea ţuicii româneşti

Anul agricol 2024 a adus o recoltă generoasă de prune, în special pentru soiurile de vară și livezile situate în zonele de câmpie, unde...

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...
Ultima oră
Pe aceeași temă