13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialTribuna lui Hitler din Nurnberg, în pericol de prăbuşire

Tribuna lui Hitler din Nurnberg, în pericol de prăbuşire

Tribuna Zeppelin, aşa cum mai este cunoscută Tribuna lui Hitler, simbolul puterii naziste, este astăzi în pericol să se prăbuşească din cauza bombardamentelor din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial şi ai celor 70 de ani în care a fost abandonată, informează El Mundo.

“Intraţi pe propria răspundere”, scrie pe tăbliţa cu care sunt întâmpinaţi vizitatorii care doresc să vadă această tribună.

Hitler a ales Nurnberg ca sediu pentru Congresul Partidului Nazist din cauza semnificaţiei şi tradiţiei istorice de oraş imperial. Arhitectul, Albert Speer, a construit aici o replică a Colosseumului din Roma, care să servească pentru defilările impresionante la care să participe jumătate de milion de persoane.

Blocurile de granit ce amintesc de piramidele faraonilor au fost transportate şi apoi ridicate de către prizonierii din lagărul de concentrare de la Flossenbürg.

Citeşte şi: Un istoric britanic reia teoria fugii lui Hitler în Argentina

Pentru restaurarea acesteia, sunt necesare 70 de milioane de euro. Problema nu este suma, ci complexitatea relaţiei pe care Germania o are cu ruinele naziste.

Însă, primarul oraşului, social democratul Ulrich Maly, apără proiectul şi spune că Tribuna Zeppelin trebuie să devină “un loc în care se învaţă istoria”. Pe de altă parte, anual 200.000 de turişti vin special aici pentru a vizita monumentul.

Locul în care Hitler a proclamat “Reich-ul de 1000 de ani” este utilizat, în prezent, pentru organizarea de concerte rock.

Decizia de refacere a construcţiei este una care se va lua la nivel federal. În Germania există multe astfel de ruine din perioada nazistă, autorităţile neştiind dacă să le dărâme pentru a permite construirea unor cartiere moderne de blocuri sau să le conserve pentru istorie, cu riscul de a transforma moştenirea lui Hitler într-un monument.

.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă