Pe blogurile de miercuri, citim o investigație care arată că reprezentanții ISU știau că au loc evenimente de amploare în clubul Colectiv, deși au susținut după tragedie că clubul nu era în baza lor de date, și aflăm ce consecințe poate avea doborârea avionului rus de către Turcia.
Moise Guran a explicat, pe blogul biziday.ro, incidentul de marți când Turcia a doborât un avion de vânătoare rus, despre care susține că i-a încălcat spațiul aerian. ”Ceea ce avem aici este riscul ca un război de facto prin interpuși între o țară membră NATO și Rusia, să se transforme într-unul direct. Ceea ce, desigur, ar fi foarte grav. Să sperăm că Rusia și Turcia nu vor ajunge acolo. Dar, în același timp, aș vrea să vă atrag atenția asupra unei situații mai importante pentru noi. Folosind ISIS drept pretext, Rusia a reușit cumva să se alieze și să desfășoare acțiuni militare coordonate cu o țară membră NATO care este Franța. Chiar dacă nu a planificat să provoace Alianța Nord-Atlantică printr-un incident cu ditamai Turcia, Rusia poate folosi momentul pentru a obține o dezbinare între membrii Alianței ce ar putea duce în final la destrămarea acesteia. Vest-europenii par că au luat-o razna dorindu-și parcă neapărat să vadă în Putin salvatorul Europei de ISIS, când este atât de evident că Rusia folosește ISIS exact împotriva Europei și a NATO”, a scris Guran.
Pe blogul tolo.ro, citim o investigație semnată de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan despre verificările ISU la clubul Colectiv, care au avut loc înainte de producerea incendiului. Jurnaliștii au demonstrat că reprezentanții ISU știau de clubul Colectiv, mai mult au fost informați cu câteva săptămâni înainte că urma să aibă loc un spectacol de amploare, respectiv festivalul de muzică electronică PLUM, dar nu au venit să controleze clubul. ”Cînd vor veni la serviciu, procurorii de la Parchetul General, secția de Criminalistică, vor găsi în dosar faxul trimis de Emagic prin care IGSU era înștințat să vină pe 25 și 26 septembrie la Clubul Colectiv și la fabrica Pionierul. Acolo avea să aibă loc festivalul PLUM. Cu cinci săptămîni înaintea concertului trupei Goodbye to Gravity”, au scris jurnaliștii.
Pe blogul victorkapra.ro, aflăm mai multe despre utilitatea unui smartwatch. ”Mi-a revenit în atenție subiectul smartwatch citind statistica eMAG cum că a vândut 2000 de smartwatch-uri de Black Friday. Mi se pare o cifră excelentă, dacă ne gândim că e vorba de un produs destul de scump. Am tot citit rapoarte de vânzări și statistici despre smartwatch-uri și nu am reușit să-mi dau seama dacă pot fi un produs de succes sau reprezintă doar o încercare a producătorilor de electronice de a deschide noi linii de business”, a scris bloggerul.
Pe blogul zoso.ro, Vali Petcu, comentează proiectul de lege privind darea în plată, prin care debitorii persoane fizice vor putea scăpa de credite predând băncilor imobilele ipotecate. ”Dacă trece, această lege va provoca un mic șoc în societatea românească, pentru că băncile sunt prea nesimțite pe tema asta, legile și tâmpenia BNR permițându-le să jupoaie trei rânduri de piei de pe creditac: vor scădea preturile la imobiliare. momentan, băncile iau case și le tot ascund prin active, ca să nu le vândă. pentru că, dacă le scot pe piață, oferta devine mai mare, deci prețul scade. când se vor trezi cu încă un set de case în proprietate vor trebui să facă ceva. Băncile se vor îndrepta împotriva evaluatorilor, pentru că ei au ajutat la creșterea prețului la imobiliare. Cele mai deștepte bănci vor face ce fac și alte bănci deștepte de pe lumea asta: vor înființa firme de închiriat case. Cu administrator plătit să se ocupe de case, cu firmă de instalații și de zugrăveală pe ștatele de plată și așa mai departe. Chirie organizată”, a comentat bloggerul.