20.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSportAntonescu: Discuลฃia din USL pe descentralizare nu a fost un conflict

Antonescu: Discuลฃia din USL pe descentralizare nu a fost un conflict

PreลŸedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, cฤƒ angajarea Guvernului pe proiectul de descentralizare va fi luatฤƒ marลฃi ลŸi cฤƒ discuลฃiile pe acest subiect, în cadrul USL, nu au avut ”tenta unui conflict”.

”Reafirm faptul cฤƒ acestฤƒ formฤƒ, în care legea descentralizฤƒrii va fi asumatฤƒ de Guvern, e o formulฤƒ care a fost discutatฤƒ îndelung, nu numai în USL, ci ลŸi de societatea civilฤƒ”, a declarat Antonescu.

CiteลŸte ลŸi: Guvernul îลŸi angajeazฤƒ marลฃi rฤƒspunderea pe descentralizare

Liderul liberalilor a adฤƒugat cฤƒ PNL îลŸi asumฤƒ procesul de descentralizare, iar cฤƒ discuลฃiile privitoare la acest proces ”nu au avut tenta unui conflict sau a unei împฤƒrลฃeli între partide, ci au avut, la bazฤƒ, raลฃiuni foarte solide pentru funcลฃionarea corectฤƒ a instituลฃiilor în interesul cetฤƒลฃenilor”.

Totodatฤƒ, Antonescu a menลฃionat cฤƒ structurile din subordinea Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu se vor descentraliza pentru cฤƒ ministrul Radu Stroe ลŸi PNL nu au fost de acord.

CiteลŸte ลŸi: Monica Macovei: Descentralizarea lui Dragnea este doar un cadou pentru baronii USL

De asemenea, porturile dunฤƒrene vor rฤƒmâne în administrarea Ministerului Transporturilor, pentru a nu afecta funcลฃionarea ลŸi administrarea acestora, dar ลŸi pentru a respecta acordurile cu Uniunea Europeanฤƒ.

”Descentralizarea este un proces îndelung aลŸteptat, binevenit, care va duce la apropierea deciziilor de cetฤƒลฃean. Discuลฃia care asociazฤƒ descentralizarea cu aลŸa-ziลŸi baroni este o discuลฃie pur propagandisticฤƒ”, a mai spus Antonescu.

 

Cele mai citite

Michel Bernier este nominalizarea lui Macron pentru funcศ›ia de premier al Franศ›ei

PreลŸedintele francez Emmanuel Macron l-a desemnat joi pe Michel Barnier, fost negociator-ลŸef al UE pentru Brexit, drept prim-ministru al ลฃฤƒrii, cu sarcina de a...

Exporturile alimentare rฤƒmรขn o provocare: Doar 8 companii din industrie au intrat รฎn top 500

Industria alimentarฤƒ din Romรขnia, deศ™i รฎn creศ™tere รฎn ultimii ani, nu reuศ™eศ™te sฤƒ acopere รฎntregul necesar de consum intern ศ™i are o prezenศ›ฤƒ modestฤƒ...

Siegfried Mureศ™an, desemnat negociator-ศ™ef al bugetului UE. Este primul europarlamentar romรขn care ocupฤƒ o asemenea funcศ›ie

Europarlamentarul liberal Siegfried MureลŸan, membru al grupului Partidului Popular European (PPE), a fost desemnat de cฤƒtre grupurile politice din Parlamentul European pentru a ocupa...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ