5.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSportAntonescu: Discuţia din USL pe descentralizare nu a fost un conflict

Antonescu: Discuţia din USL pe descentralizare nu a fost un conflict

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că angajarea Guvernului pe proiectul de descentralizare va fi luată marţi şi că discuţiile pe acest subiect, în cadrul USL, nu au avut ”tenta unui conflict”.

”Reafirm faptul că acestă formă, în care legea descentralizării va fi asumată de Guvern, e o formulă care a fost discutată îndelung, nu numai în USL, ci şi de societatea civilă”, a declarat Antonescu.

Citeşte şi: Guvernul îşi angajează marţi răspunderea pe descentralizare

Liderul liberalilor a adăugat că PNL îşi asumă procesul de descentralizare, iar că discuţiile privitoare la acest proces ”nu au avut tenta unui conflict sau a unei împărţeli între partide, ci au avut, la bază, raţiuni foarte solide pentru funcţionarea corectă a instituţiilor în interesul cetăţenilor”.

Totodată, Antonescu a menţionat că structurile din subordinea Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu se vor descentraliza pentru că ministrul Radu Stroe şi PNL nu au fost de acord.

Citeşte şi: Monica Macovei: Descentralizarea lui Dragnea este doar un cadou pentru baronii USL

De asemenea, porturile dunărene vor rămâne în administrarea Ministerului Transporturilor, pentru a nu afecta funcţionarea şi administrarea acestora, dar şi pentru a respecta acordurile cu Uniunea Europeană.

”Descentralizarea este un proces îndelung aşteptat, binevenit, care va duce la apropierea deciziilor de cetăţean. Discuţia care asociază descentralizarea cu aşa-zişi baroni este o discuţie pur propagandistică”, a mai spus Antonescu.

 

Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...
Ultima oră
Pe aceeași temă