16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăGDPRCe este pH-ul organismului şi ce afecţiuni ascunde valoarea lui

Ce este pH-ul organismului şi ce afecţiuni ascunde valoarea lui

Acneea, insomnia, constipatia, atacurile de panica, caderea excesiva a parului, prezenta chisturilor la nivelul sanilor si chiar diferite forme de cancer pot fi o consecinta a mentinerii pH-ului organismului acid.

Care sunt valorile pH-ului

Pentru ca organismul sa functioneze la parametri optimi, valorile pH-ului ar trebui sa fie cuprinse intre 7,35 si 7,45, interval considerat neutru. Daca o substanta din corp are valoarea de 7,35, atunci este considerata neutra, sub 7, 35 este acida, iar peste 7,45 alcalina. De exemplu, daca o persoana are pH-ul de 6,5 inseamna ca sunt prea multi acizi fie in saliva, fie in urina. Iar daca pH este de peste 8, inseamna ca persoana respectiva sufera de o boala grava.

Din pacate, in prezent, in dieta predomina alimentele de tip fast-food si semipreparate care ameninta serios echilibrul pH-ului.

Din fericire, pH se poate corecta prin simple ajustari ale dietei. Mai exact, alimentele pe care le consumam zilnic trebuie sa fie predominant alcalinizate. Pentru a avea un organism alcalin ar trebui ca 80% din alimentele din farfurie sa fie de origine vegetala, iar 20% din categoria celor care favorizeaza aciditate (de exemplu, carne de porc, de oaie, de pui, oua, lapte devaca crud, smantana etc).

Citeşte continuarea articolului pe lyla.ro.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă