Puiul Piccata cu lămâie este gustos şi se pregăteşte uşor, potrivit reţetei sugerate de allrecipes.com.
Ingrediente
- trei jumătăţi mari de piept de pui, dezosate, tăiate în bucăţi de aproximativ 1 cm
- sare şi piper, după gust
- 100 g de făină
- două linguri cu ulei vegetal
- un căţel de usturoi, zdrobit
- 200 ml de supă de pui
- o jumătate de lămâie, tăiată în felii subţiri
- 50 ml de zeamă de lămâie proaspătă
- două linguri capere (opţional)
- trei linguri cu unt
- două linguri cu pătrunjel mărunţit
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 95 de grade Celsius. Se pune un vas în cuptor, să se încălzească.
Se condimentează carnea cu sare şi piper, după care se tăvăleşte prin făină.
Apoi, se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc bucăţile de carne timp de aproximativ trei minute pe fiecare parte, până când prind o nuanţă aurie-maronie.
După aceea, se pune carnea în vasul cald din cuptor.
Se scurge uleiul, astfel încât să rămână foarte puţin în tigaie. Se căleşte usturoiul, timp de aproximativ 20 de secunde.
Se toarnă supa în tigaie şi se adaugă feliile de lămâie, după care se lasă la fiert timp de aproximativ cinci minute, până când sosul se reduce la aproximativ 130 ml.
Apoi, se adaugă zeama de lămâie şi caperele. Se mai lasă sosul la fiert timp de cinci minute.
Se adaugă untul şi se amestecă până când se topeşte şi se încorporează în sos.
După aceea, se adaugă pătrunjelul şi se ia tigaia de pe aragaz.
Se aranjează bucăţile de carne pe un platou şi se adaugă sos deasupra.