22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăAlegeri 2016Impozite mai mari în 2016 pentru locuințele din Capitală

Impozite mai mari în 2016 pentru locuințele din Capitală

Impozitul pe locuință va fi cu aproximativ 25 la sută mai mare în 2016 pentru apartamentele și casele din București. 

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat, joi, proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale în Capitală care prevede majorarea impozitului pe clădiri, potrivit noului Cod fiscal.

Noul Cod fiscal prevede pentru clădiri cu destinaţie rezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul rămâne 0,1 la sută din valoarea impozabilă, iar pentru clădiri cu destinaţie nerezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice – 0,2 la sută din valoarea impozabilă.

Persoanele juridice plătesc pentru clădirile cu destinaţie rezidenţială 0,2 la sută din valoarea impozabilă, iar pentru clădiri cu destinaţie nerezidenţială – 1,5 la sută din valoarea impozabilă, tot la fel ca în anul 2015.

Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...
Ultima oră
Pe aceeași temă