11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportCe spune premierul despre arborarea steagului secuiesc pe instituţii

Ce spune premierul despre arborarea steagului secuiesc pe instituţii

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, sâmbătă, la Botoşani, dacă Guvernul va adopta un act normativ care să reglementeze arborarea drapelului secuiesc pe instituţii, el răspunzând: “Guvernul României, nu. Poate Guvernul Ungariei”, relatează Mediafax.

Întrebat dacă Guvernul va emite un act normativ care să permită arborarea steagului secuiesc pe instituţiile publice, aşa cum a susţinut consilierul său György Frunda, Ponta a răspuns: “Guvernul României, nu. Poate Guvernul Ungariei”.

Citeşte şi: Ponta: Am mai mare încredere în femei în politică decât în bărbaţi

Consilierul personal al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, a declarat, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că problema arborării steagurilor comunităţilor locale pe instituţii trebuie reglementată printr-un act normativ, el amintind că şi premierul Victor Ponta a spus, în plenul APCE, că Guvernul României va adopta un act normativ care să reglementeze modalităţile de folosire a însemnelor locale pe clădiri publice de interes local şi pe clădiri proprietate privată.

“Legislaţia românească actuală nu interzice folosirea însemnelor, steagurilor comunităţilor locale şi, de altfel, au existat şi hotărâri judecătoreşti. A spus-o şi premierul Ponta, au spus-o şi alţi miniştri, că arborarea pe clădiri publice de interes local sau pe clădiri proprietate privată a steagului secuiesc este admisă potrivit legialţiei româneşti. Nu există nicio interdicţie”, a susţinut Frunda.

El a subliniat că, “în acelaşi timp, pentru a evita interpretări juridice diferite, e nevoie de o reglementare legislativă unitară”.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă