19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO: Tradiţii culinare de Revelion, care aduc noroc în noul an

FOTO: Tradiţii culinare de Revelion, care aduc noroc în noul an

Noaptea dintre ani aduce cu sine promisiunea că noul an va fi mai bun decât cel care tocmai a trecut. Astfel, în jurul lumii au apărut diverse tradiţii culinare, menite să aducă noroc celor care le consumă în noaptea de Revelion.

În Barcelona, la miezul nopţii oamenii consumă 12 boabe de struguri, cu scopul de a avea prosperitate în anul care vine. Această tradiţie a devenit populară în 1909, când un grup de cultivatori de struguri au dorit să vândă strugurii obţinuţi dintr-o recoltă bogată.

Citește și: FOTO: Cele mai bizare tradiţii de Anul Nou

Locuitorii din Germania consumă porcuşori din marţipan, întrucât porcii sunt consideraţi un simbol al prosperităţii, iar gustul dulce al porcilor aduce cu sine promisiunea unui an cât mai „dulce”. Prăjiturelele în formă de porci sunt cunoscute ca „glücksschwein”.

Despre varza Kale, consumată de Revelion în Statele Unite, se spune că aduce câştiguri financiare. Obiceiul este specific zonei de sud a SUA şi este servit, de obicei, cu carne de porc.

În Japonia, se crede că tăiţii din rişcă aduc longevitate, dar sunt şi un simbol al acceptării trecutului.

În Polonia, herringul este considerat un simbol al bogăţiei şi prosperităţii. Totodată, în Europa de Vest, herringul consumat în noaptea de Revelion ar putea aduce belşug.

În Scoţia, prima persoană care intră în casa cuiva aduce daruri, pentru ca familia să aibă noroc în anul care vine. Vizitatorul este, de obicei, înalt, brunet şi chipeş şi oferă familiei whisky, o tartă cu fructe şi biscuiţi shortbread.

Olandezii consumă, de anul nou, gogoşi numite „oliebollen”, ca simbol al începuturilor.

 

 

 

Cele mai citite

Ucraina se teme că Rusia spionează cu ajutorul Telegram și interzice aplicația

Ucraina a interzis utilizarea aplicației de mesagerie Telegram pe dispozitivele oficiale utilizate de oficiali de stat, personal militar și angajați importanți, deoarece consideră că...

VIDEO. Botoșani – Gloria Buzău, meci cu 6 goluri! Cinci reușite după pauză

Meciul dintre FC Botoșani și Gloria Buzău, disputat în cadrul etapei a 10-a din Superliga, s-a încheiat cu un spectaculos 3-3, fiind unul dintre...

Tu ești Mircea decrețelul? – Academia Catavencu

Recent, Geoană s-a trezit brusc din somnul rațiunii în care era președinte și a emanat primul gând care i-a venit în minte: „Noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă