Noaptea dintre ani aduce cu sine promisiunea că noul an va fi mai bun decât cel care tocmai a trecut. Astfel, în jurul lumii au apărut diverse tradiţii culinare, menite să aducă noroc celor care le consumă în noaptea de Revelion.
În Barcelona, la miezul nopţii oamenii consumă 12 boabe de struguri, cu scopul de a avea prosperitate în anul care vine. Această tradiţie a devenit populară în 1909, când un grup de cultivatori de struguri au dorit să vândă strugurii obţinuţi dintr-o recoltă bogată.
Citește și: FOTO: Cele mai bizare tradiţii de Anul Nou
Locuitorii din Germania consumă porcuşori din marţipan, întrucât porcii sunt consideraţi un simbol al prosperităţii, iar gustul dulce al porcilor aduce cu sine promisiunea unui an cât mai „dulce”. Prăjiturelele în formă de porci sunt cunoscute ca „glücksschwein”.
Despre varza Kale, consumată de Revelion în Statele Unite, se spune că aduce câştiguri financiare. Obiceiul este specific zonei de sud a SUA şi este servit, de obicei, cu carne de porc.
În Japonia, se crede că tăiţii din rişcă aduc longevitate, dar sunt şi un simbol al acceptării trecutului.
În Polonia, herringul este considerat un simbol al bogăţiei şi prosperităţii. Totodată, în Europa de Vest, herringul consumat în noaptea de Revelion ar putea aduce belşug.
În Scoţia, prima persoană care intră în casa cuiva aduce daruri, pentru ca familia să aibă noroc în anul care vine. Vizitatorul este, de obicei, înalt, brunet şi chipeş şi oferă familiei whisky, o tartă cu fructe şi biscuiţi shortbread.
Olandezii consumă, de anul nou, gogoşi numite „oliebollen”, ca simbol al începuturilor.