18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialFOTO: Pas cu pas cum schimbฤƒm รฎnvelitoarea acoperiลŸului

FOTO: Pas cu pas cum schimbฤƒm รฎnvelitoarea acoperiลŸului

Învelitoarea reprezintฤƒ acea parte din subansamblul închiderilor al cฤƒrei rol este de a proteja acoperiลŸurile cu ลŸarpantฤƒ, asigurând izolaลฃia hidrofugฤƒ.

În funcลฃie de tipul constructiv, învelitoarea se realizeazฤƒ din elemente de forme ลŸi mฤƒrimi diferite, care se asambleazฤƒ între ele pentru a forma o suprafaลฃฤƒ continuฤƒ. Structura de rezistenลฃฤƒ sau stratul suport pentru învelitori se realizeazฤƒ în funcลฃie de tipul învelitorii ลŸi de condiลฃiile utilizฤƒrii spaลฃiilor protejate de ลŸarpanta acoperiลŸului.

Alegerea corectฤƒ a învelitorii se face în funcลฃie de panta acoperiลŸului. În cazul pe care îl prezentฤƒm aici, proprietarul a hotฤƒrât înlocuirea învelitorii casei deoarece a dorit sฤƒ mansardeze podul.

Soluลฃia a fost obligatorie pentru eliminarea eventualelor probleme legate de hidroizolaลฃia viitorului apartament de la mansardฤƒ. Ca material, a fost aleasฤƒ ลฃigla metalicฤƒ, soluลฃie idealฤƒ pentru mansardฤƒri.

Etape de lucru:

1. Dupฤƒ eliminarea vechii învelitori, peste baza din scândurฤƒ a ลŸarpantei se fixeazฤƒ o folie specialฤƒ. Aceasta îndeplineลŸte atât funcลฃie de barierฤƒ de vapori, protejând vata mineralฤƒ de sticlฤƒ aflatฤƒ imediat sub ลŸarpantฤƒ, cât ลŸi aceea de a opri orice eventualฤƒ scurgere de apฤƒ care poate sฤƒ ajungฤƒ la stratul termoizolant.

2. Peste stratul de folie se construieลŸte structura din lemn necesarฤƒ montฤƒrii ลฃiglelor metalice. Aceasta trebuie mฤƒsuratฤƒ cu atenลฃie, urmând dimensiunile foilor metalice, pentru a se evita eventualele probleme de montaj.

3. Montajul propriu-zis începe cu elementele de margine. Acestea se fixeazฤƒ la extremitฤƒลฃile ลŸarpantei, în zona de îmbinare a diferitelor planuri, dar ลŸi în zona de scurgere. În acelaลŸi timp se monteazฤƒ ลŸi jgheaburile.

4. Pe structura din lemn se fixeazฤƒ foile metalice cu ajutorul unor ลŸuruburi autofiletante speciale, prevฤƒzute cu garnituri. Trebuie acordatฤƒ o atenลฃie deosebitฤƒ zonelor în care se îmbinฤƒ douฤƒ planuri diferite, deoarece acestea sunt cele mai vulnerabile în ceea ce priveลŸte scurgerile de apฤƒ.

Preลฃuri:
– materiale (ลฃiglฤƒ metalicฤƒ + accesorii) 9.000 lei;
– manoperฤƒ – 4.500 lei.

Caracteristicile învelitorilor metalice:

• ลฃigla metalicฤƒ reprezintฤƒ o soluลฃie optimฤƒ atât pentru construcลฃiile noi, cât ลŸi pentru renovarea acoperiลŸurilor vechi. Montarea ei este un proces simplu ลŸi rapid ลŸi nu presupune, în mod obligatoriu, demontarea învelitorii precedente.

• Învelitorile metalice sunt disponibile sub formฤƒ de plฤƒci care imitฤƒ, per ansamblu, forma ลฃiglei clasice. Existฤƒ însฤƒ ลŸi tipuri de table cutate sau cu suprafaลฃฤƒ planฤƒ.

• Tratarea suprafeลฃei ลŸi profilarea asigurฤƒ o rezistenลฃฤƒ ridicatฤƒ la intemperii (cum ar fi acลฃiunea apei (îngheลฃ/dezgheลฃ), a vântului sau influenลฃa vegetativฤƒ a aerului poluant), prezentând un grad ridicat de durabilitate, stabilitate la cฤƒldurฤƒ, rezistenลฃฤƒ la coroziune ลŸi durabilitate coloristicฤƒ. Varietatea straturilor de protecลฃie, aplicate printr-o tehnologie avansatฤƒ, asigurฤƒ toate caracteristicile enumerate mai sus.

• Învelitoarea cu ลฃigle metalice se poate utiliza în cazul oricฤƒrui tip de acoperiลŸ cu pantฤƒ minimฤƒ de 14°.

• Compoziลฃional, ลฃiglele metalice existente pe piaลฃa noastrฤƒ sunt fabricate din oลฃel zincat la cald, protejat ulterior printr-un sistem multistrat pe ambele

Constantin Stefan
Constantin Stefan
Constantin Stefan
Cele mai citite

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ