21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCSM decide daca apara reputatia procurorului PAPICI, ceea ce echivaleaza cu...

CSM decide daca apara reputatia procurorului PAPICI, ceea ce echivaleaza cu apărarea INDEPENDENŢEI magistraţilor

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii  discută  azi „Raportul Inspecţiei Judiciare având ca obiect cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de domnul procuror Lucian Gheorghe Papici, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”. 
 
Raportul este pus pe ordinea de zi a plenului CSM de la ora 11.00,  la punctul 51 din cele 52 de subiecte care vor fi discutate.
 
Prin decizia sa, CSM va da măsura respectării menirii sale: apărarea sau NU  a independentei magistraţilor deoarece apărarea reputaţiei procurorului Papici înseamnă , de fapt, apărarea reputaţiei si independentei procurorilor care trimit în judecata un ministru, un parlamentar, un premier sau vicepremier.
 
Lucian Papici a fost înlăturat din functia de sef la secţia I anticorupţie DNA  după ce a terminat rechizitoriul de trimitere în judecata a vicepremierului Liviu Dragnea. Inlăturarea sa echivaleaza cu pedepsirea pentru trimiterea în judecata a vicepremierului PSD.
 
După înlăturarea din funcţie, premierul Ponta şi alţi politicieni din arcul guvernamental au ridiculizat munca procurorului, l-au insultat, catalogandu-l, între altele, ca fiind „procuror băsist”. Papici, în cei şase ani de conducere a sectiei anticorupţie din cadrul DNA, a trimis în judecată şi a obţinut condamnări ale unor demnitari din toate partidele politice. 
 
Cititi, in documentul atasat, rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Dragnea, pentru care Papici a plătit cu funcţia. Din rechizitoriu am sters datele personale (numele parintilor, adresele, CNP-urile) ale celor trimisi in judecate. De asemenea, am sters integral numele persoanelor prejudiciate si ale martorilor, cu tot cu datele lor persoanle.
 
 
 
Cele mai citite

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Pilații din Pontus Euxinus

În politica noastră cea de toate zilele – ia-o, Doamne, și du-o de aici! -, prinde rădăcini tot mai solide un obicei care,...

Top 7 soluții de care ai nevoie dacă găzduiești o seară cu prietenii vara

Organizezi un party la tine acasă, profitând de faptul că vremea de afară încă este bună? Vezi cum trebuie să te pregătești pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă