17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportPonta: Eu nu am făcut un pact cu Băsescu, ci cu cetăţenii...

Ponta: Eu nu am făcut un pact cu Băsescu, ci cu cetăţenii României

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că Traian Băsescu face rău României prin intervenţiile sale în atribuţiile instituţiilor statului şi că minte foarte des.

”Eu nu am făcut un pact cu el, ci cu cetăţenii României, dar nu o să-l mai las niciodată să conducă şi guvernele, şi parlamentul, şi parchetele”, a declarat premierul.

Prim-ministrul a spus că preşedintele statului ştie foarte multe lucruri din dosare aflate în instanţe, despre viaţa fiecarui politician. Ponta a spus că nu îi va mai acorda importanţă lui Băsescu, la fel cum Parlamentul ignoră ieşirile peşedintelui şi ”işi face treaba”, iar procurorii „încep să nu-i mai asculte ordinele”.

”Am reintrat în normalitate. Îl deranjează normalitatea, de asta au votat anul trecut oamenii 90% să-l dea jos”, a declarat premierul.

Ponta a mai spus că mai sunt multe ”lucruri de îndreptat”, dar problemele se vor rezolva în ordine ”democratică şi normală”.

”Dacă Traian Băsescu se aşteaptă de la noi să facem ce doreşte domnia sa sau să încălcăm Constituţia, nu o să o facem. (…) Că orice se întâmplă în România cu Băsescu, avem toţi de pierdut, dar merge ceasul, şi cred că nervozitatea uriaşă e produsă de conştiinţa faptului că din ce în ce mai mulţi îşi dau seama că vremea lui a trecut, şi în ţară şi în strainatate”, a mai spus prim-ministrul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă