14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO: Cum arată, în interior şi exterior, „Tancul Zburător” SOVIETIC Il-102

FOTO: Cum arată, în interior şi exterior, „Tancul Zburător” SOVIETIC Il-102

Iliusin Il-102 a fost un avion experimental de atac la sol care nu a intrat niciodată în producţie de serie.

Il-102 a fost înlocuit de către modelul Su-25 şi a reprezentat o reproiectare a modelului Il-40, fabricat în serie începând din anii ’50.

Primul zbor al prototipului a avut loc la data de 25 septembrie 1982. Au urmat încă 250 de zboruri-test, până ce durata de viaţă a motoarelor a expirat. Motoarele nu au fost înlocuite niciodată, deoarece avionul Su-25 devenise, deja, preferat de către specialiştii sovietici.

Avionul de atac la sol Il-102 a fost fabricat în doar două exemplare, conform site-ului rumaniamilitary.ro, însă nu s-a putut impune în faţa modelului Suhoi-25 din cauza nivelului tehnologic inferior.

Citeşte şi FOTO incredibile şi ŞOCANTE: Cum arăta lumea după cel de-Al Doilea RĂZBOI MONDIAL

Cu toate acestea, noul model Iliuşin avea câteva puncte forte. Cabina de pilotaj a fost restilizată. Il-102 era echipat cu un sistem automat de auto-diagnosticare ce permitea revizia şi mentenanţa avionului chiar pe linia frontului. Astfel, avionul de atac la sol putea fi disponibil foarte rapid pentru o nouă misiune, deoarece alimentarea şi pornirea puteau fi realizate chiar şi de către soldaţii în termen, fără o îndelungată pregătire de specialitate.
 

Deşi dezvoltarea proiectului fost abandonată în 1984, Modelul a fost prezentat de biroul de design Iliusin în vara anului 1991, conform englishrussia.com.

Aflaţi, din galeria foto de mai sus, cum arăta, în interior şi exterior, avionul de atac la sol iliusin Il-102 şi care erau caracteristicile prototipului.

Citeşte şi PANICĂ în Rusia! Ce i-a îngrozit pe locuitorii regiunii Tiumen din Siberia

Cele mai citite

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

Capcane digitale: Falsificatori de pagini web care dau asistență juridică

Rețeaua înșelătoriilor online promite asistență juridică falsă pentru recuperarea fondurilor pierdute în investiții Poliția Română avertizează asupra unor noi modalități de înșelăciune în mediul online....

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă