20 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu: Avem legi care permit strângerea câinilor de pe stradă

Antonescu: Avem legi care permit strângerea câinilor de pe stradă

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că legislaţia din România permite strângerea câinilor maidanezi de pe străzile Capitalei.

„Avem noi legislatie şi încă de ani buni pentru a nu mai avea câini pe stradă? Răspunsul este da. De ce este nevoie de o ordonanţă de urgenţă ca să strâng câinii, dacă am o legislaţie care permite acest lucru? Întrebarea pentru orice administrator este: ai un plan?”, a declarat Crin Antonescu într-o conferinţă de presă.

Crin Antonescu a mai spus că propunerea lui Traian Băsescu este totuşi mai logică decât cea a lui Sorin Oprescu.

„Principial, eu nu sunt pentru eutanasiere, dar în situaţia practică, mă tem că nu avem cum să rezolvăm această problemă. Nu avem logistica, fondurile, pentru că s-au pierdut atâţia ani. Acum, mă tem că suntem siliţi să recurgem şi la eutanasiere, cu durere în suflet…”, a afirmat Antonescu.

Antonescu a susţinut că rezolvarea problemei câinilor de pe străzi trebuia să fie, în ordinea priorităţilor bugetare ale autorităţilor locale, înaintea curăţeniei sau a plantării florilor.

El a mai spus că băieţelul ucis de o haită de maidanezi într-un parc din Capitală „a murit din cauza oamenilor, şi nu din cauza câinilor”.

Cele mai citite

Eco-activiști condamnați la închisoare pentru că au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Van Gogh.

Un judecător din Marea Britanie a condamnat vineri la închisoare doi activiști pentru climă, care au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Vincent van...

Deficit bugetar în creștere: 81 miliarde lei în primele opt luni din 2024

Ministerul Finanțelor a publicat vineri datele privind execuția bugetului general consolidat pentru primele opt luni ale anului 2024, evidențiind un deficit bugetar de 81...

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă