17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO INCREDIBILE. Cum locuiesc 6.500 de oameni pe un kilometru pătrat

FOTO INCREDIBILE. Cum locuiesc 6.500 de oameni pe un kilometru pătrat

Un apartament din Hong Kong are, în medie, o suprafaţă de aproximativ 37 de metri pătraţi, astfel că proprietarii şi-au scos, pe balcon sau la ferestre, obiectele folosite la gătit sau la curăţenie, pentru a avea mai mult spaţiu în locuinţă.

Astfel de aparatmente se găsesc în tot oraşul chinezesc, fiindcă densitatea mare, de 6.480 de locuitori pe kilometru pătrat, a dus la construirea unui blocuri pe cât de înalte, pe atât de aglomerate.

Hong Kong-ul a ajuns să aibă o arhitectură complexă, cu blocuri de sute de apartamente, pentru a le putea găzdui pe cei şapte milioane de persoane care locuiesc în această zonă administrativă a Republicii Chineze.

Fotograful Micheal Wolf, stabilit la Hong Kong, a decis să realizeze un proiect fotografic cu locuinţele din oraşul chinezesc, pe care l-a intitulat „Densitate”. Imaginile impresionante nu au fost surprinse uşor. Fotograful a susţinut că a fost nevoit să urce pe clădiri sau se roage locuitorii din clădirile de vizavi să-l lase să fotografieze, pentru a captura toate detalii arhitecturale.

Daţi click pe galeria foto de mai sus pentru a vedea blocurile chinezeşti cu sute de apartamente!

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna august:

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă