23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România Liberă3 atracţii pe Insula Creta

3 atracţii pe Insula Creta

Numită şi Insula Miracolelor sau leagănul civilizaţiei mediteraneene, Creta este plină de tradiţii şi istorie. Dacă îţi doreşti un sejur pe frumoasa insulă grecească, iată câteva locuri pe care trebuie neapărat să le vizitezi!

Oraşul Heraklion, numit şi Iraklion, este cel mai vechi oraş de pe insulă, fiind şi capitala acesteia. Amplasat lângă ruinele Palatului Knossos, care datează din anii 2000 i.Hr., Heraklion poartă amprenta mai multor civilizaţii şi culturi care s-au perindat pe insulă. Cu o arhitectură impresionantă, cu influenţe veneţiene şi otomane, Heraklion trebuie neapărat vizitat! Te poţi plimba pe străzile oraşului, admirând zidurile de apărare, fortificaţiile, fântânile veneţiene, dar şi clădirile frumoase, pieţele în aer liber şi magazinele meşterilor din zonă. Mergi pe strada Korai, cunoscută drept „cartierul cafelei”, dar şi pe strada August, numită şi „Strada Iluziilor”, care este considerată una dintre cele mai frumoase străzi din Heraklion. Dacă vrei să faci o incursiune în istoria locului, vizitează siturile arheologice sau mergi la muzeele oraşului: Muzeul de Arheologie, Muzeul de Istorie.

Bucură-te de frumuseţea naturală a boemei staţiuni Agios Nikolaos. Aşezată în Golful Mirabello (înseamnă „privelişte frumoasă“, nume dat de veneţieni), te atrage cu portul pescăresc şi Lacul Almyri, mărginit de cafenele şi taverne cochete, unde te poţi bucura de minunata bucătărie cretană. La nord de oraş, vei putea vizita biserica Agios Nikolaos, ce datează din secolele X-XI e.n, siturile arheologice, precum şi Muzeul de Arheologie.

Insula Creta este renumită pentru plajele sale spectaculoase. În regiunea Chania, vei descoperi Laguna Balos cu apele sale cristaline şi plaja aflată în punctul cel mai nord-vestic al Cretei, la Capul Gramvoussa. Apele limpezi, perfecte pentru înot şi snorkeling, nisipul alb şi liniştea din jur alcătuiesc un peisaj aproape ireal.

De Cristina Nicolae

Oferta sejur Creta

Hotel Agrabella 3* – de la 230 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă