17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO INCREDIBILE. Casa de păpuşi de şapte milioane de dolari

FOTO INCREDIBILE. Casa de păpuşi de şapte milioane de dolari

La Muzeul Ştiinţei şi Industriei din Chicago se află o casă de păpuşi care valorează şapte milioane de dolari la cursul actual, relatează Daily Mail.

„Castelul Zânei” a aparţinut lui Collen Moore, vedetă americană a filmului mut, care avea o pasiune pentru casele de păpuşi. Actriţa a cheltuit patru milioane şi jumătate de dolari la cursul anilor ’30 pentru a construi o casă de păpuşi de doi metri şi jumătate înălţime, ale cărei candelabre sunt înrustate cu diamante, smaralde şi perle. Pereţii au fost pictaţi de însuşi Walt Disney, iar pe podea  se află aproximativ 2.000 de miniaturi, inclusiv cea mai mică biblie scrisă vreodată.

Construcţia „Castelul Zânei” a început în 1928, iar până în 1935 aproape 100 de designeri şi de artişti lucrau la casa de păpuşi a vedetei. Când castelul a fost terminat, America se chinuia să iasă din Marea Depresiune şi actriţa a decis să-l folosească în scopuri filantropice.

Collen Moore a organizat un tur cu „Castelul Zânei” prin cele mai mari oraşe din ţară şi a adunat 650.000 de dolari între 1935 şi 1939, bani care au fost donaţi copiilor săraci.

În 1949, Moore a decis să lase casa de păpuşi expusă permanent publicului, la Muzeul Ştiinţei şi Industriei din Chicago, unde se află şi astăzi.

Accesaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu faimoasa casă de păpuşi!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă