24.5 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialCauลฃiune RECORD plฤƒtitฤƒ de un magnat sรขrb, acuzat de EVAZIUNE FISCALฤ‚

Cauลฃiune RECORD plฤƒtitฤƒ de un magnat sรขrb, acuzat de EVAZIUNE FISCALฤ‚

Magnatul sârb Miroslav Miskovici, arestat la sfârลŸitul lui 2012 pentru deturnare de fonduri ลŸi evaziune fiscalฤƒ, a fost pus în libertate pentru o cauลฃiune de 12 milioane de euro, cea mai mare sumฤƒ de acest fel plฤƒtitฤƒ vreodatฤƒ în Serbia, relateazฤƒ Mediafax.

„Compania Delta Holding este mulลฃumitฤƒ de punerea în liberate a preลŸedintelui sฤƒu, Miroslav Miskovici, dupฤƒ 224 de zile de detenลฃie într-o închisoare din Belgrad”, a anunลฃat compania pe site-ul sฤƒu de Internet, citatฤƒ de AFP.

Miskovici a fost arestat în decembrie anul trecut, fiind acuzat alฤƒturi de alte zece persoane, între care ลŸi fiul sฤƒu Marko, de deturnarea a peste 153 de milioane de euro în timpul privatizฤƒrii mai multor companii cu activitฤƒลฃi în domeniul construcลฃiei de drumuri.

Magnatul, considerat cel mai bogat om din Serbia, este inculpat ลŸi pentru o evaziune fiscalฤƒ de 4,2 milioane de euro.

Dacฤƒ va fi gฤƒsit vinovat, Miskovici riscฤƒ o pedeapsฤƒ de pânฤƒ la 10 ani de închisoare.

Cauลฃiunea vฤƒrsatฤƒ pentru Miskovici de compania sa este cea mai mare plฤƒtitฤƒ vreodatฤƒ în Serbia ลŸi de 12 ori mai mare decât o altฤƒ sumฤƒ record, plฤƒtitฤƒ acum doi ani de fostul preลŸedinte al Asociaลฃiei de fotbal din Serbia, Zvezdan Terzici.

Miskovici, în vârstฤƒ de 68 de ani, ลŸi-a construit averea ca apropiat al fostului preลŸedinte Slobodan Milosevici, în timpul sancลฃiunilor internaลฃionale impuse Serbiei pentru rolul jucat în rฤƒzboaiele cu Croaลฃia, Bosnia ลŸi Kosovo, din anii ’90.

Cele mai citite

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...

Chiriile din Bucureศ™ti au crescut cu 16% รฎn august 2024: Sectorul 1 devine cel mai scump

Preศ›urile chiriilor din Bucureศ™ti au รฎnregistrat o creศ™tere semnificativฤƒ รฎn august 2024, cu un avans de 16% faศ›ฤƒ de aceeaศ™i lunฤƒ din anul anterior,...

Curca plouatฤƒ – Academia Catavencu

IPS Teodosie cฤƒdelniศ›a, GPS-ul ศ™i apa - Academia Caศ›avencu Ministrul Adrian Cรขciu a dat vina pe autoritฤƒศ›ile locale pentru dezastrul produs de vijelii ศ™i...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ