6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialCauţiune RECORD plătită de un magnat sârb, acuzat de EVAZIUNE FISCALĂ

Cauţiune RECORD plătită de un magnat sârb, acuzat de EVAZIUNE FISCALĂ

Magnatul sârb Miroslav Miskovici, arestat la sfârşitul lui 2012 pentru deturnare de fonduri şi evaziune fiscală, a fost pus în libertate pentru o cauţiune de 12 milioane de euro, cea mai mare sumă de acest fel plătită vreodată în Serbia, relatează Mediafax.

“Compania Delta Holding este mulţumită de punerea în liberate a preşedintelui său, Miroslav Miskovici, după 224 de zile de detenţie într-o închisoare din Belgrad”, a anunţat compania pe site-ul său de Internet, citată de AFP.

Miskovici a fost arestat în decembrie anul trecut, fiind acuzat alături de alte zece persoane, între care şi fiul său Marko, de deturnarea a peste 153 de milioane de euro în timpul privatizării mai multor companii cu activităţi în domeniul construcţiei de drumuri.

Magnatul, considerat cel mai bogat om din Serbia, este inculpat şi pentru o evaziune fiscală de 4,2 milioane de euro.

Dacă va fi găsit vinovat, Miskovici riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Cauţiunea vărsată pentru Miskovici de compania sa este cea mai mare plătită vreodată în Serbia şi de 12 ori mai mare decât o altă sumă record, plătită acum doi ani de fostul preşedinte al Asociaţiei de fotbal din Serbia, Zvezdan Terzici.

Miskovici, în vârstă de 68 de ani, şi-a construit averea ca apropiat al fostului preşedinte Slobodan Milosevici, în timpul sancţiunilor internaţionale impuse Serbiei pentru rolul jucat în războaiele cu Croaţia, Bosnia şi Kosovo, din anii ’90.

Cele mai citite

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă