15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialDEFINITIVAT 2013. Timiş. Puţin peste jumătate dintre dascăli au promovat examenul

DEFINITIVAT 2013. Timiş. Puţin peste jumătate dintre dascăli au promovat examenul

Puţin peste jumătate dintre dascălii din Timiş care au susţinut examenul de definitivat l-au promovat, informează Mediafax.

Unii au primit note de 2 şi 3, chiar dacă aveau note maxime la cele două inspecţii obligatorii, în timp ce 17 s-au retras, după ce au văzut subiectele de la proba scrisă.

Potrivit rezultatelor de la examenul de definitivat prezentate, marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, din cei 204 candidaţi cărora li s-au evaluat lucrările, 116 au promovat, respectiv puţin mai mult de jumătate, procentul de promovabilitate fiind de 56,85.

Cei promovaţi au obţinut media minimă 8, aşa cum cere regulamentul concursului, sau peste aceasta, cea mai mare medie fiind 9,70.

Citeşte şi DEFINITIVAT 2013. Arad. Jumătate dintre dascălii care au susţinut definitivatul NU l-au luat

În acelaşi timp, mai mulţi candidaţi au obţinut note de 2 şi 3 la proba scrisă, în condiţiile în care la cele două inspecţii obligatorii au luat nota maximă, 10.

De exemplu, o profesoară de la Liceul Teoretic „Sfinţii Kiril şi Metodii” din comuna Dudeştii Vechi a obţinut cea mai mică notă, 2.60, deşi era notată cu 10 la inspecţiile obligatorii.

De asemenea, la Liceul Tehnologic ”Romulus Paraschivoiu” din comuna Lovrin, o profesoară a obţinut nota 3.3 la proba scrisă şi a avut note de 10 la ambele inspecţii obligatorii.

Citeşte şi Ce spune Pricopie despre definitivat

În judeţul Timiş, s-au înscris, în total, 241 de candidaţi la examenul de definitivat, 19 dintre aceştia nu s-au mai prezentat la examen, 17 s-au retras după ce au văzut subiectele la proba scrisă, iar unul a fost eliminat după ce a fost prins în timp ce copia de pe o hârtie.

Contestaţiile se vor depune marţi şi miercuri, iar sâmbătă vor fi afişate rezultatele finale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă