18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialUn student egiptean riscă expulzarea din SUA, după ce a anunțat...

Un student egiptean riscă expulzarea din SUA, după ce a anunțat că vrea să-l omoare pe Trump

Agenții federali au arestat un student egiptean, înscris la o şcoală de pilotaj în California, după ce a postat, pe Internet, un mesaj în care a afirmat că vrea să îl ucidă pe candidatul pentru învestirea republicană la alegerile prezidențiale americane, Donald Trump. Mai mult, el este pe cale de a fi expulzat din SUA, informează AFP, citat de Agerpres.

„Am chef să-l omor pe Donald Trump şi să fiu condamnat la închisoare pe viaţă. Lumea întreagă mi-ar mulţumi că am făcut-o”, a scris tânărul Emadeldin Elsayed, în vârstă de 23 de ani, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: VIDEO: Donald Trump stârnește noi controverse. El a făcut aluzii obscene la dezbaterea republicanilor

El nu a fost inculpat de autorități, însă un judecător sesizat de Serviciul de imigraţie a ordonat, la începutul săptămânii, ca tânărul să fie expulzat pentru că nu mai are viză de student valabilă, după ce şcoala de pilotaj i-a anulat înscrierea. Mai mult, judecătorul a refuzat să-l repună în libertate pe cauţiune, întrucât procuratura a estimat că ar exista riscul ca acesta să se sustragă aplicării ordinului. 

Potrivit AFP, avocatul tânărului a recunoscut că gestul clientului său a dovedit lipsă de discernământ, însă el nu avea nicio intenţie de a atenta la viaţa lui Trump şi îşi regretă gestul. 

„Este doar un băieţandru care a făcut ceva stupid”, a mai spus avocatul, explicând că textul postat pe Facebook însoţea un articol care evoca discursul antimusulman al candidatului republican. 

Citește și: Justiția SUA îl vizează pe Trump, exact în momentul când este favorit în cursa electorală

Mai mult, avocatul a mai spus că discursul studentului „se înscrie într-o retorică indignată similară retoricii utilizate de Donald Trump însuşi când spune că îi va ucide pe apropiaţii teroriştilor, pe copiii şi pe soţiile lor”. 

Vineri ar putea avea loc o audiere pentru expulzara tânărului. În aceste condiții, Emadeldin Elsayed dorește doar să aibă posibilitatea de a-şi reglementa problemele înainte de a pleca (să-şi recupereze bunurile şi, poate, o parte din cei 41.000 de dolari pe care i-a achitat drept cheltuieli de şcolarizare, precum şi să-şi vândă maşina). Studentul egiptean sosise în SUA în septembrie 2015, pentru un an.

Citește și: Donald Trump, acuzat de populism de şeful diplomaţiei germane

 

 

Cele mai citite

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă