7 C
București
vineri, 29 noiembrie 2024
AcasăGDPREuroparlamentarul Petru Luhan, a fost desemnat "Europarlamentarul Anului" la gala "MEP Awards...

Europarlamentarul Petru Luhan, a fost desemnat „Europarlamentarul Anului” la gala „MEP Awards 2013”

Europarlamentarul român, Petru Luhan, a fost desemnat „Europarlamentarul Anului” la începutul lunii iunie în cadrul galei „MEP Awards 2013” pentru implicarea acestuia în proiecte pe teme sociale precum scleroza multiplă, cancer şi medicina personalizată.

Premiul pentru „Europarlamentarul Anului” a fost introdus prima dată anul acesta în cadrul galei, iar printre criteriile de selecţie s-au numărat impactul proiectelor promovate asupra societăţii, angajamentul faţǎ de aceste proiecte, creativitate şi sustenabilitatea pe termen lung.

„Mă onorează enorm câştigarea acestui premiu. Aceasta dovedeşte că eforturile şi iniţiativele mele au fost apreciate de către colegii europarlamentari şi mass-media. Temele legate de sănătate au reprezentat încă de la început o prioritate a mandatului meu de europarlamentar. Această distincţie îmi dă curajul şi puterea de a continua proiectele mele legate de combaterea cancerului, medicina personalizată precum şi elaborarea unei strategii europene pentru autism”, a declarat Petru Luhan.

Potrivit unui comunicat oficial, Petru Luhan este iniţiatorul unei declaraţii scrise care a avut drept scop asigurarea accesului egal la tratament. Mai mult decât atât, în activitatea sa, Petru Luhan a urmărit introducerea unor politici de angajare flexibile pentru persoanele care suferă de maladii neurologice cronice de tipul Sclerozei Multiple, s-a implicat în combaterea cancerului la nivel european şi, nu în ultimul rând, este cel care a susţinut conceptul de medicină personalizată.

Dintre cei 754 de membri ai Parlamentului European, în cadrul galei „MEP Awards” sunt nominalizaţi anual mai mulţi eurodeputaţi care s-au remarcat prin activitatea lor în unul din cele 20 de domenii de activitate ale Parlamentului European. Pentru desemnarea câştigătorului fiecărei categorii pot vota membrii Parlamentului European. Votul a început pe 27 mai şi s-a încheiat în data de 7 iunie.

Referitor la priorităţile din domeniul sănătăţii ale europarlamentarului în perioada următoare, acesta a spus că va sprijini în continuare accesul agal al pacienţilor europeni la tratamente şi standarde de înaltă calitate, precum şi alocarea cât mai multor bani pentru infrastructura de sănătate la nivel european, prioritarea fiind ţările din sud-estul UE, printre care şi România.

“Nu în ultimul rând, voi fi un mare suporter al noului concept de medicină personalizată care se naşte anul acesta la nivelul instituţiilor europene şi care va însemna o revoluţie, dacă vreţi, pe piaţa sănătăţii în toată UE, de care vor profita inclusiv pacienţii din România”, a mai spus europarlamentarul.

În data de 29 mai a acestui an a fost lansat de către Platforma Europeană de Dezvoltare (E.D.P.) programul naţional “Alege medicina personalizată!”, un proiect menit să îmbunătăţească accesul pacienţilor români la tratamente inovatoare şi să asigure egalitatea de şanse. În România tratamentele personalizate şi inovatoare lansate în ultimii 5 ani nu sunt incluse pe lista medicamentelor şi serviciilor gratuite sau compensate, înregistrându-se astfel o situaţie unică în Uniunea Europeană.

De aceea, programul se va derula pe parcursul întregului an şi va include proiecte menite să facă din medicina personalizată un subiect cunoscut şi asumat de către toţi factorii de decizie din România. Tot în luna mai a fost lansată şi o petiţie online prin care pacienţii pot susţine acest program.

Petiţia este disponibilă pe site-ul www.alegemedicinapersonalizata.ro unde pot fi găsite de asemenea informaţii importante despre medicina personalizată, istoricul acestei noi abordări în medicină şi cele mai importante arii terapeutice în care medicina personalizată oferă soluţii de tratament.

Cele mai citite

Economia Turciei intră în recesiune, cu o contracție de 0,2% în trimestrul al treilea

Economia Turciei a înregistrat o scădere de 0,2% în trimestrul al treilea din 2024 comparativ cu trimestrul anterior, marcând astfel al doilea trimestru consecutiv...

Noul comisar european pentru Agricultură solicită un buget mai puternic și o abordare flexibilă în gestionarea riscurilor

Christophe Hansen, noul comisar european pentru Agricultură, a subliniat necesitatea unui buget mai mare pentru Politica Agricolă Comună (PAC) în întâlnirile cu fermierii, desfășurate...

Soluții eco-friendly pentru încălzirea și răcirea locuinței tale

Termenul „eco-friendly" sau „prietenos cu mediul" se referă la produsele, serviciile sau practicile care fie nu produc poluare, fie reduc impactul negativ asupra mediului. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă