14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleSteaua București câștigă cu 2-0 meciul cu Astra Giurgiu și obține calificarea...

Steaua București câștigă cu 2-0 meciul cu Astra Giurgiu și obține calificarea în finala Cupei Ligii Adeplast

Steaua București a obținut, pentru a doua oară consecutiv, calificarea în finala Cupei Ligii Adeplast. Deţinătoarea trofeului a trecut în semifinale cu scorul de 2-0 de liderul campionatului, Astra Giurgiu, chiar pe terenul giurgiuvenilor. În prima manșă, trupa roș-albastră s-a impus la Pitești cu 1-0.

Fără Şumudică pe bancă, suspendat chiar înainte de meci, gazdele au luat gol repede. În minutul 4, Muniru i-a furat mingea lui Teixeira, iar Marica i-a pasat decisiv lui Bawab care a deschis scorul din apropiere.

Titular după mai bine de o lună, Marica putea da şi primul gol, în minutul 30, dar a nimerit bara, după ce Gravilaş a respins în faţă un şut de la distanţă al lui Enache.

Repriza a doua a fost din nou controlată de campioana României, care și-a mai creat numeroase ocazii, iar în minutul 51, Steaua a reșit prin același Bawab să închidă tabela la 2-0, scor final al confruntaării. Același Bawab a mai avut șansa marcării a încă unui gol, dar ratarile l-au trădat pe jucătorul campionilor.

De partea ei, Astra a avut câteva bune oportunități de a marca și de a reduce diferența, dar trupa lui Șumudică le-a irosit. Arbitrul partidei, Ovidiu Haţegan, a acordat un penalty gazdelor, contestat de roş-albaştri, la duelul dintre Moise şi Kharja, dar Cojocaru a respins şutul fostului rapidist Ioniţă.

Giurgiuvenii au reuşit să marcheze doar din offside, prin Teixeira, la fel cum a făcut-o şi Kharja, la poarta cealaltă.

Astra – Steaua s-a terminat 0-2 şi, cu 0-3 la general, campioana va încerca să-şi apere trofeul cucerit anul trecut. În ultimul act, roş-albaştrii vor juca fie contra Concordiei Chiajna, fie cu marea rivală Dinamo. În tur, ilfovenii s-au impus cu 3-0, iar manşa secundă se va disputa joi, de la ora 19:00.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă