12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportLiviu Dragnea vrea REGIONALIZARE prin ASUMARE

Liviu Dragnea vrea REGIONALIZARE prin ASUMARE

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că vrea ca Guvernul să-şi asume răspunderea pentru proiectul de Lege privind regionalizarea şi că nu vrea dezbatere în Parlament.

Dragnea a adăugat că regionalizarea va fi gata până în luna noiembrie, transmite Realitatea TV.

“După ce modificăm Constituţia în septembrie-octombrie, ieşim cu legea de infiinţare a noilor regiuni care va fi aprobată în Parlament. Eu sper că prin procedura angajării răspunderii. Asta însemnă că undeva în noiembrie, sfârşit de noiembrie, cel târziu, regiunile să fie înfiinţate”, a spus Dragnea.

Citeşte şi Kelemen: Regiunile de dezvoltare trebuie regândite, dar nu e nevoie să dăm atribuţii administrative

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vinerea trecută, că regionalizarea va conduce la diminuarea aparatului administrativ central, datorită descentralizării competenţelor, el arătând că a ţine acelaşi număr de persoane în administraţia centrală, după regionalizare, înseamnă a cheltui bani aiurea.

“Adevărul este că va fi mai puţină birocraţie, deci nu birocraţie mai mare. Se va reduce aparatul administrativ, sistemul administrativ se va simplifica şi o să vă dau câteva elemente. Ca şi reducere a aparatului birocrtic, în condiţiile în care regionalizarea este un proces care se derulează în paralel şi strâns legat cu descentralizarea competenţelor, cu transferul competenţelor de la Bucureşti – unde este mult prea multă putere şi ştiţi că că ce e foarte mult strică – de aici atribute de decizie se duc cât mai aproape de oameni, la nivelurile administrative care le pot administra eficient”, a spus Dragnea, la atelierele organizate înaintea Congresului PSD.

Citeşte şi Dragnea: Decupajul regiunilor nu trebuie făcut cu patimă, trebuie abordat cu pragmatism

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă