9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialHandbal masculin: s-au stabilit partidele din Semifinalele Ligii Campionilor

Handbal masculin: s-au stabilit partidele din Semifinalele Ligii Campionilor

Cele mai puternice patru grupări în handbalul masculin european se vor înfrunta într-o competiție care înseamnă totul sau nimic. THW Kiel (Germania), Veszprem (Ungaria), PSG (Franţa) şi Kielce (Polonia), echipele calificate pentru turneul Final 4 al Ligii Campionilor la handbal masculin, vor juca în perioada 28-29 mai, la Koln.

Aşteptările sunt foarte mari, iar nerăbdarea a luat sfârșit marţi, la tragerea la sorţi a jocurilor din semifinale. Sorţii au decis ca în prima partidă să se înfrunte PSG şi Kielce, iar în a doua THW Kiel şi Veszprem.

Kielce a mai jucat de două ori la Koln, în 2013 şi 2015, dar nu a trecut niciodată de semifinale. PSG va evolua pentru prima dată în această fază a competiţiei, după ce în ultimii doi ani a fost eliminată de Veszprem în sferturile de finală.

Dintre cele patru echipe, doar THW Kiel a câştigat Liga Campionilor, ultima dată în urmă cu 4 ani, după o finală cu Atletico Madrid. Veszprem este finalista ultimei ediţii a întrecerii, campioana Ungariei fiind învinsă de FC Barcelona în 2015.

Dintre jucătorii care vor fi prezenţi la Koln, doar Nikola Karabatic va reveni din postura de campion en-titre. În sezonul 2014-2015, francezul a apărat culorile echipei FC Barcelona, fiind desemnat şi MVP-ul competiţiei.

Tot marţi, s-au stabilit şi semifinalele turneului Final 4 al Cupei EHF, programat în 14-15 mai, la Nantes: Chambery (Franţa) – Goppingen (Germania) şi Nantes (Franţa) – Granollers (Spania).

Cele mai citite

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă