19.6 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: TUNUL RADET. Oprescu privatizează căldura!

REVISTA PRESEI: TUNUL RADET. Oprescu privatizează căldura!

„Secretarul de stat Valentin Şoneriu face jonglerii cu apartamente în declaraţiile sale de avere”, titrează Curentul în ediţia de marţi: „Numele secretarului de stat Valentin Şoneriu de la Ministerul Agriculturii a apărut în atenţia opiniei publice odată cu scandalul cărnii de cal din Europa, întrucât una din firmele trimise prin alerta europeană, CarmOlimp, aparţine chiar familiei demnitarului liberal.

Acesta a fost momentul în care opinia publică din România a luat cunoştinţă de existenţa unui secretar de stat la Ministerul Agriculturii care are o familie cu interese puternice în acest sector. De altfel, până la numirea în funcţie, Valentin Şoneriu a fost chiar director general la CarmOlimp, poziţie la care a renunţat după ce a fost nominalizat în conducerea Ministerului Agriculturii”.

„TUNUL RADET. Oprescu privatizează căldura!”, scrie Evenimentul zilei: „Noii membri ai Consiliului de Administraţie al RADET vor fi aleşi azi. Pe listă sunt favoriţii primarului general, dar şi directori ai Regiei anchetaţi că ar fi atribuit ilegal contracte. Următorul pas va fi privatizarea serviciului de distribuire a căldurii.

Soarta instituţiei care distribuie căldură în 600.000 de apartamente din Capitală se decide zilele acestea. În timp ce la Guvern se pun la punct ultimele detalii privind transformarea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) într-o societatea comercială, prin unirea cu ELCEN, aleşii generali vor vota astăzi noul Consiliu de Administraţie al Regiei”.

Citeşte şi Culisele afacerii penale RADET

Din Gândul aflăm ce spune procurorul Călin Nistor, şeful interimar al DNA, despre reţelele de corupţie din Justiţie – ”Unii magistraţi s-au obişnuit cu un anumit nivel de trai”: „Procurorul şef interimar al DNA, Călin Nistor, povesteşte într-un interviu pentru gândul cum s-au creat reţelele de corupţie din sistemul judiciar. Procurorul spune că unii magistraţi s-au învăţat ‘cu un anumit nivel de trai’, la care le e greu să renunţe, motiv pentru care ajung să ia mită. Călin Nistor a declarat pentru gândul că nu exclude o candidatură pentru postul de procuror-şef al DNA în cadrul procedurii organizate de Ministerul Justiţiei. Noul şef al DNA mai spune şi că a investigat mai mult politicieni ai fostei puteri, decât pe cei din actualele partide aflate la putere.

Procurorul Călin Nistor are o vechime în magistratură de 17 ani. S-a alăturat structurii DNA în 1 ianuarie 2006, iar de atunci a instrumentat peste 45 de dosare. În 2008, a fost numit procuror-şef al DNA Piteşti. Călin Nistor a mai activat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. De asemenea, a lucrat patru ani ca avocat”.

Cele mai citite

România U21 joacă cu stadionul plin meciul decisiv pentru EURO 2025!

Naționala U21 a României va disputa astăzi, de la ora 19:00, pe stadionul Giulești, meciul decisiv pentru calificarea la EURO 2025, având parte de...

SUA sunt îngrijorate de manevrele Chinei de lângă Taiwan

Statele Unite şi-au exprimat luni îngrijorarea cu privire la noul val de manevre militare chineze din apropierea Taiwanului, subliniind că aceste exerciţii "nejustificate" ar...

Pe ușa din dos a Academiei

Există pe lumea aceasta instituții laice care sunt înconjurate de un nimb sacral misterios. Partea de basorelief este una seducătoare și impunătoare, în spatele...
Ultima oră
Pe aceeași temă