„Azerbaidjanul, noua carte pe care mizează oamenii de afaceri. Ce caută românii în ‘Ţara Focurilor'”, titrează Adevărul în ediţia de luni: „Resursele importante de petrol, expansiunea economică şi importanţa strategică în puterea geopolitică din Caucaz i-a atras pe oamenii de afaceri români în Azerbaidjan. În timp ce piaţa europeană resimte efectele crizei, antreprenorii caută contracte în ţara din zona Mării Caspice.
Când spui Azerbaidjan, te gândeşti inevitabil la Marea Caspică şi la resursele naturale de aici, la încă incertul proiect al gazoductului Nabucco sau, mai nou, la concursul Eurovision, organizat anul trecut la Baku, capitala statului azer”.
„Golanii din poliţia de frontieră prosperă. Ministerul de Interne protejează chiulangiii pe bani publici”, aflăm din Cotidianul: „Comisarul şef Vasile Turda, şeful poliţiei de frontieră de la Aeroportul ‘Traian Vuia’ Timişoara, descoperit de ofiţerii Corpului de control din Ministerul de interne că a încasat salarii ‘nesimţite’, deşi chiulea pe rupte de la serviciu, a primit pentru abaterile sale o pedeapsă de cascadorii râsului.
Turda trebuie să telefoneze zilnic, atât la ora la care se prezintă la serviciu, cât şi la sfârşitul orelor de program, la un număr aparţinând Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. Cât despre salariile încasate fără să fie prezent la datorie, nu s-a suflat nici o vorbă. Inspectorul Cornel Stoica, şef de Sector la poliţia de frontieră de la aeroportul timişorean, cel care a tolerat cu bună ştiinţă falsificarea pontajelor pentru comisarul Turda şi aţi doi lucrători, nu a primit nici o pedeapsă, susţin surse aeroportuare bine informate”.
„Scandalul laptelui cu toxine ia amploare. Zeci de dozatoare din mai multe judeţe au fost puse sub sechestru de ANSVSA”, scrie Curentul: „Scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină ia proporţii pe piaţa românească, devenind una dintre anchetele stringente care trebuie soluţionate astfel încât comerţul de lactate să nu aibă de suferit în mod irevocabil. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor( ANSVSA) a pus sechestru pe aproximativ 32 de dozatoare de lapte din Bucureşti, considerând că acestea ofereau cumpărătorilor lapte contaminat cu aflatoxină M1.
Autorităţile au luat această măsură în aproape toată ţara, cu excepţia judeţelor: Sibiu, Braşov, Dolj, Bistriţa şi Cluj. Dozatoarele de acest tip sunt amplasate în pieţe sau centre comerciale, unde fermierii îşi pot vinde laptele fără intermediari. Laptele din dozatoarele puse sub sechestru provine de la trei ferme din Bucureşti, unde există suspiciunea de contaminare cu aflatoxină. Măsura a fost luată de ANSVSA preventiv, până la clarificarea anchetei şi emiterea unui verdict privind calitatea laptelui comercializat de fermieri”.
„‘ÎNALTA CURTE’ DIN VALEA DOFTANEI. Casa conspirativă în care se vindeau sentinţele judecătoreşti, printre borcanele cu murături”, potrivit Evenimentul zilei: „Magistraţi din instanţele din Capitală apar în interceptările DNA în cazul ‘judecătoarelor şpăgare’. Vila unei judecătoare a fost înţesată de microfoane. Ancheta în dosarul judecătoarelor şpăgare de la Tribunalul Bucureşti, Viorica Dinu şi Antonela Costache, va fi extinsă în zilele următoare.
Numele mai multor magistraţi apar în interceptări. Judecătoarele sunt arestate preventiv pentru că au primit şpagă pentru sentinţe favorabile în dosarele unor afacerişti sau interlopi din clanurile Duduianu sau Cămătarii. În cazul eliberării lui Dinel Nuţu, fost Staicu, procurorii au o interceptare, din 9 februarie, făcută chiar în casa Vioricăi Dinu din Bucureşti. Este vorba de o şpagă de 150.000 de euro”.
„Superofertă imobiliară pentru partide: sedii de la stat în rate, cu avans 10%. Hrebenciuc: ‘Nu-s palate. E ici-colo câte o casă, voi îi ziceţi vilă'”, scrie şi Gândul: ” Înainte ca Guvernul să scoată la vânzare casele de protocol ale statului, parlamentarii au luat-o înainte, asigurându-le propriilor partide dreptul de a-şi cumpăra sediile închiriate de la stat prin negociere directă, fără concurenţă. Şi pentru că încercările de a se împrumuta pe la bănci au eşuat în ultimii ani, partidele au primit, printr-o lege promulgată miercuri de preşedintele Traian Băsescu, o alternativă avantajoasă: posibilitatea de a-şi cumpăra sediile în rate, întinse pe trei ani, cu avans de 10%, ocolind creditele.
Legea a fost votată cu o largă majoritate în Camera Deputaţilor – 250 de voturi pentru, deşi avea nevoie doar de 207 pentru a fi adoptată. Partidele politice au primit, în ultimii 20 de ani, cel puţin pentru sediile centrale, unele dintre cele mai impozante vile din centrul Capitelei în care au stat foarte mulţi ani cu chirii modice. PSD şi PNL s-au instalat în Kiseleff, lângă Arcul de Triumf, PDL pe Aleea Modrogan, în apropiere de sediul Guvernului, PC pe strada Muzeul Zambaccian, UDMR pe Alexandru Puşkin, în cartierul Primăverii”.