19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCum încearcă autoritățile din Sălaj să atragă medici la Spitalul Județean de...

Cum încearcă autoritățile din Sălaj să atragă medici la Spitalul Județean de Urgență

Numărul tot mai mic de medici care vor să mai lucreze la spitalel din țară, a pus pe gânduri autoritățile. La Sălaj, Consiliul Județean a reabilitat un imobil de locuințe și l-a pus la dispoziția Spitalului de Urgență Zalău, pentru a caza specialiștii care ar dori să lucreze aici. 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, Tiberiu Marc, speră ca în acest fel să fie atraşi medici tineri pentru specialităţile deficitare din cea mai mare unitate spitalicească din judeţ. 

“Atragerea medicilor pentru specialităţile deficitare din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este o prioritate pentru Consiliul Judeţean Sălaj. Am amenajat un spaţiu de locuit în condiţii bune de confort, cu scopul de a-l pune la dispoziţia acestei instituţii. Spitalul Judeţean urmează să-l mobileze pentru a oferi spaţii moderne de cazarea medicilor, în special celor tineri, care nu deţin locuinţe şi nu sunt din Zalău”, a declarat, pentru Agerpres, Tiberiu Marc. 

Potrivit managerului spitalului, Laurenţiu Barna, deficitul este de circa 15 medici, dintre care cei mai mulţi, cinci, la Unitatea de Primire Urgenţe. 

Locuinţele ce vor putea fi puse la dispoziţia medicilor se află într-un imobil din Zalău, proprietate a Consiliului Judeţean, reabilitat şi refuncţionalizat printr-un proiect cu o valoare de circa două milioane lei, fondurile fiind asigurate din bugetul judeţului. Imobilul dispune de 36 de spaţii, distribuite pe trei nivele, la fiecare nivel fiind amenajate opt apartamente cu o cameră şi patru apartamente cu două camere. 

“Iniţiativa vine în completarea eforturilor din ultimii ani privind reabilitarea şi dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă”, a adăugat preşedintele CJ Sălaj. 

Consiliul Judeţean a preluat încă din 2010 managementul spitalului, implementând ulterior un proiect european în valoare totală de 43 de milioane de lei pentru reabilitarea acestuia. De asemenea, în ultimii doi ani a fost achiziţionată, din fonduri de la bugetul judeţului, aparatură medicală în valoare de aproape patru milioane de lei, printre care şi un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică – IRM. 

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

În 2020, Nicușor Dan promitea o rezolvare rapidă a situației infernale a traficului din Capitală, prin colaborarea cu un specialist adus din New York...
Ultima oră
Pe aceeași temă