Peste 200 de articole despre reţetele tradiţionale bucovinene au fost publicate în perioada 1 – 28 februarie 2013, în cadrul proiectului de responsabilitate socială “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”, derulat de agenţia Russenart Communications.
În urma celor 5 campanii din luna februarie, peste 3 milioane de persoane au primit informaţii despre proiect şi reţetele tradiţionale bucovinene.
Citeşte şi Reţetă bucovineană: Tocinei
“În februarie, reţetele tradiţionale oferite de pensiunile din Bucovina au făcut deliciul presei şi al publicului larg. Au fost degustate, preparate, testate, promovate şi criticate, dar, mai presus de orice, au demonstrat că se poate mânca bine folosind ingrediente simple, la îndemâna oricui. Am avut alături de noi jurnalişti, bloggeri, bucătari, proprietari de restaurante şi specialişti în arta gătitului. Sperăm ca, în viitor, să implicăm în proiect şi acele companii româneşti sau multinaţionale care doresc să sprijine produsele şi tradiţiile româneşti”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications.
Proiectul “Descoperă traditiile culinare romanesti” este derulat de agenţia Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 şi este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tipărite şi online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practică, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Reţetele Marianei, România liberă, România pozitivă, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacanţe la ţară, WebArt, Woman TV.
Citeşte şi Reţetă bucovineană: Păstrăv cu smântână
Partenerul special al proiectului este ChefBuzu.com.
În cadrul programului “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”, 40 de reţete vechi sunt obţinute de la pensiuni şi mici producători din cele 9 regiuni istorice ale României: Bucovina, Dobrogea, Banat, Crisana, Maramureş, Moldova, Muntenia, Transilvania şi Oltenia.
Timp de 9 luni, reţetele tradiţionale sunt pregătite, săptămânal, la restaurantele partenere din Bucureşti şi pot fi degustate pe durata proiectului.
În luna februarie, reţetele bucovinene au fost preparate şi degustate la restaurantul Bucătăraşul cel dibaci.
Reţetele dobrogene ale lunii martie sunt oferite de Adrian Buzoianu, Pensiunea Casa dintre Sălcii şi Pensiunea Cherhana şi vor putea fi degustate la Restaurantul Adeline, situat în Centrul Vechi, Str. Blănari, nr. 9, Bucureşti.
Citeşte şi Reteţă bucovineană: Borş de sfeclă roşie
În perioada martie – decembrie 2013, vor fi încheiate parteneriate cu mai multe restaurante, pentru a oferi publicului larg din toate zonele Bucureştiului produse tradiţionale, specifice celor 9 zone istorice ale României.
Din martie 2013, companiile preocupate de promovarea specificului românesc, pot sprijini proiectul de responsabilitate socială “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” prin activităţi de sponsorizare sau parteneriate de tip barter.