27.4 C
București
vineri, 6 septembrie 2024
AcasăSpecialHackeri au atacat principalele servere ale site-urilor de informaţii din Cehia

Hackeri au atacat principalele servere ale site-urilor de informaţii din Cehia

Hackeri au efectuat luni un atac masiv împotriva principalelor servere de informaţii din Cehia, suprasolicitându-le cu sute de mii de cereri pe secundă pentru a împiedica utilizarea lor, au anunţat editorii, relatează Mediafax.

„Serverele de informaţii s-au confruntat, începând de la ora 08.30 (09.30, ora României), cu un atac masiv de tipul DDoS (Distributed Denial of Service)”, a anunţat pe pagina sa de Facebook site-ul de Internet idnes.cz, ediţia electronică a cotidianului ceh Dnes.

„Serverele sunt inundate de sute de mii de cereri absurde şi viteza lor de reacţie scade”, adaugă comunicatul.

Operaţiunea a intervenit în urma unui val de atacuri cibernetice de săptămâna trecută, acestea vizând presa şi alte site-uri din lume, între care Apple, Microsoft şi Facebook.

Atacul de luni a fost probabil efectuat de către piraţi informatici cehi, potrivit Luciei Tvaruzkova, redactor-şef la site-ul ihned.cz, ediţia electronică a cotidianului economic ceh, Hospodarske Noviny.

„În trecut, atacurile de tipul DDoS au fost în principal efectuate din străinătate şi era suficient de a bloca utilizatorii din străinătate”, a anunţat Tvaruzkova, pe Facebook.

Serverele idnes.cz şi ihned.cz, precum şi alte site-uri cehe de informaţii atacate au fost din nou disponibile începând de la prânz (13.00, ora României).

Cele mai citite

ANM emite avertizări Cod galben de averse pentru mai multe zone din Muntenia și Moldova

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri avertizări nowcasting Cod galben de averse pentru anumite zone din Muntenia și Moldova. Potrivit prognozelor, în prima...

Schimbări majore în sistemul de burse școlare pentru 2024-2025

Începând cu anul școlar 2024-2025, sistemul de burse școlare din România va suferi modificări importante, conform Ordinului de ministru nr. 5.518/11.07.2024. Acest nou cadru, care...

Estonia acuză Rusia de atacuri cibernetice asupra NATO, UE și propriului teritoriu, începând din 2020

Estonia a acuzat joi Serviciul de Informații Militare al Rusiei (GRU) de implicare în atacuri cibernetice ce vizează Ucraina, state membre NATO și Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă